📺 A Jobbik l√©p√©seket k√∂vetel a korm√°nyt√≥l a lassan megfizethetetlen alb√©rlet√°rak miatt

[share_box]

A Jobbik arra sz√≥l√≠tja fel a korm√°nyt, hogy tegyen s√ľrgŇĎs l√©p√©seket az emelkedŇĎ alb√©rlet√°rak lejjebb szor√≠t√°sa √©rdek√©ben, mert a jelens√©g sok fiatalnak jelent megoldhatatlan probl√©m√°t – mondta Farkas Gergely, az ellenz√©ki p√°rt frakci√≥vezetŇĎ-helyettese h√©tfŇĎi, budapesti sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n.

A Corvinus Egyetem FŇĎv√°m t√©ri √©p√ľlete elŇĎtt megtartott esem√©nyen egy s√°tort √©s mell√© “alb√©rlet kiad√≥” t√°bl√°kat √°ll√≠tottak fel, amivel Farkas Gergely elmond√°sa szerint arra akart√°k felh√≠vni a figyelmet, hogy a di√°kok gyakran azzal szembes√ľlnek: majdnem egyszerŇĪbb volt bejutniuk a felsŇĎoktat√°sba, mint megfizethetŇĎ √°r√ļ alb√©rletet tal√°lni maguknak.

A Jobbik frakci√≥vezetŇĎ-helyettese hangs√ļlyozta: az elm√ļlt √©vekben drasztikusan emelkedtek az alb√©rlet√°rak Budapesten √©s az egyetemi v√°rosokban, m√≠g ugyanabb√≥l a p√©nzbŇĎl √∂t √©ve egy garzont, ma m√°r sokszor egy szob√°t sem lehet kib√©relni. Hozz√°tette: az emelkedŇĎ alb√©rlet√°rak a fiatal munkav√°llal√≥knak √©s a csal√°dalap√≠t√°st tervezŇĎ fiatal p√°roknak is probl√©m√°t jelentenek.

K√∂z√∂lte: a Jobbik azt javasolja a korm√°nynak, hogy gyors√≠tsa fel a koll√©gium√©p√≠t√©st √©s a megl√©vŇĎ koll√©giumok fel√ļj√≠t√°s√°t, valamint fejlessze az √∂nkorm√°nyzati b√©rlak√°sok rendszer√©t, √©s ind√≠tsa be a szoci√°lis b√©rlak√°s√©p√≠t√©si programot.

K√©rd√©sre v√°laszolva elmondta: 20 ezer √ļj koll√©giumi f√©rŇĎhelyre lenne sz√ľks√©g nagyr√©szt Budapesten √©s a nagyobb egyetemi v√°rosokban, mert jelenleg t√∂bb t√≠zezer fiatal, a hallgat√≥k 30-40 sz√°zal√©ka nem jut be a koll√©giumokba. M√≠g egy koll√©giumi szoba 20-30 ezer forintba ker√ľl, egy fŇĎv√°rosi lak√°s √°tlagos b√©rlet√°ra 122 ezer forint, egy szoba pedig 50-70 ezer forint√©rt √©rhetŇĎ el – ismertette.

(MTI nyom√°n)

Vélemény, hozzászólás?

Az email c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©. A k√∂telezŇĎ mezŇĎket * karakterrel jel√∂lt√ľk