Mórahalmi cég nyert közbeszerzést az ipari park fejlesztésére

2018-08-15
Péntektől útlezárások lesznek Makón
2018-08-15
Lázár János a dohányzás visszaszorításáért fog küzdeni
2018-08-15

[ad 1] [ad 12]

Az előterjesztésről szerda reggel döntött az Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság Makón.

Ajánlatokat 2018. július 25-ig lehetett beadni, határidőig a mórahalmi székhelyű RMB-TRANSZ Kft. és a kecskeméti Magas és Mélyépítő Kft. jelentkezett. Mind a két cég ajánlata érvényes volt, azonban a mórahalmiaké kedvezőbb volt, így ők nyerték a közbeszerzést. A RMB az első részt 154 millió forintért, a másodikat 196 millióért vállalta, míg ugyanez a két összeg a kecskemétieknél 169 millió és 199 millió.

A dokumentáció szerint építenek utakat, többek között a Contitech telephelye előtt, 444 méter hosszan. Ezen kívül csapadékvíz elvezetési, hírközlési alépítmény építési, közvilágítás építési, vízellátási és szennyvízelvezetési munkálatokat végeznek. A polgármesteri hivatal kérésére „LED” lámpás közvilágítást terveztek az épülő, új utakban.

Ezt a közbeszerzést is Lázár János bizalmasának cége bonyolította le

A dokumentumokban olvashattuk az Ész-Ker nevét. Eredetileg egy kis hódmezővásárhelyi cégként indult az Ész-Ker Kft., amely Lázár János felemelkedésével robbantott és a közbeszerzési tenderek szakmai tanácsadójaként milliárdos megbízásokat kapott a Miniszterelnökségtől 2018 nyaráig. Nem csak tőlük, hanem korábban a hódmezővásárhelyi önkormányzattól és jelenleg a makóitól is kap megbízásokat.

Erről korábban itt írtunk.

[ad 13]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük