Gázfegyverrel lövöldözött egy sörözőben

Két iráni férfit találtak Kiszombornál
2018-08-29
Önkormányzattól független okok miatt lettek sikertelenek a klauzálos pályázatok
2018-08-29

[ad 13] [ad 12]

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a harminckilenc éves férfival szemben, aki gázfegyveréből két lövést adott le egy sörözőben, valamint a pisztolyát a vendégekre fogta – közölte honlapján az ügyészség.

A vád szerint az elkövető 2017 októberében, az éjszakai órákban, egy Csongrád megyei település sörözőjébe magával vitte az engedéllyel tartott gázfegyverét, valamint egy öntöltő pisztolyt, ami muzeális fegyver volt. A férfi a pisztolyok mellett gumigolyót és riasztótöltényt is magánál tartott. A vendéglátóegységben az egyik pisztoly leesett a földre, ekkor a vádlott minden előzmény nélkül, két lövést adott le felfelé a levegőbe, ezután a sörözőt elhagyta. A vádlott után ment néhány vendég azért, hogy feltartóztassák, ekkor a férfi elővette az egyik pisztolyt, és azt a többiekre fogta. A vendégek a vádlottat földre vitték, megpróbálták elvenni tőle a fegyvereket és hívták a rendőrséget.

A vádlottnál lévő pisztolyok nem minősülnek tűzfegyvernek, éleslőszer befogadására nem voltak alkalmasak, ugyanakkor az erőszakos magatartása másokban megbotránkozást, riadalmat keltett.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. Az ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

[ad 10]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük