Önkormányzattól független okok miatt lettek sikertelenek a klauzálos pályázatok

[share_box]

Nem az önkormányzat, de még csak nem is a polgármester a felelős azért, hogy egyelőre elmaradt a hódmezővásárhelyi Klauzál utcai iskola felújítása. Ezt a helyzetet azért tartja fontosnak tisztázni a vásárhelyi helyhatóság, mert főként a helyi, Fidesz-közeli média az előbbi információkat közli tényként – írja a Polgármesteri Hivatal Gyorshír szolgálata.

A hódmezővásárhelyi városvezetés emlékeztet: hazánkban az állami iskolák az önkormányzatok tulajdonában állnak, de azoknak a tankerület a kezelője és használója, ugyanez a helyzet a Klauzál utcaival is.

A pályázat is két szálon fut: a nagyobb összegű, komolyabb felvonulással járó a tankerületé, a kisebb, a tanítás zavarása nélkül elvegezhető az önkormányzaté. A tankerület a Klauzál utca 63. szám és a Nádor utca 35. szám alatt többek között a tornaterem festés-mázolását, a könyvtár padlócseréjét, tetőhéjazat cseréjét, közlekedők felújítását, vizesblokkok rendbe tételét szerette volna végrehajtani. Bíztak a sikeres pályázatban, ezért – hogy a munkatársakat ne a nyári szünet idején kelljen berendelni – június végén kipakoltak az épületekből. Azonban mivel

csak egyetlen aspiráns jelentkezett, és így nem nyilváníthatták érvényesnek és eredményesnek a pályázatot, a munkálatok nem kezdődhettek el,

a tanév a gyermekek számára megszokott épületben kezdődik el, ezért kellett most visszapakoltatni. Ha az újabb kiírás sikeres lesz, a tavaszi szünetben fognak hozzá a munkának.

A pályázat másik, az önkormányzatot érintő része energetikai korszerűsítésre – így például nyílászáró cserére – és akadálymentesítésre vonatkozott, ami nem igényelte az épület kiürítését és a tanítást sem fogja zavarni.

Erre egyetlen pályázó sem jelentkezett.

A városháza szakemberei szerint ennek az építőiparban mutatkozó munkaerő-hiány, illetve a piacon lévő vállalkozások telítettsége az oka. Természetesen ezt a pályázatot is kiírják ismét.

Mindkét felhívás tekintetében arra biztatja Márki-Zay Péter polgármester a vállalkozásokat, hogy minél többen pályázzák meg a munkákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük