Migránsok helyett most cigányokkal riogat a hódmezővásárhelyi Fidesz

[share_box]

A Fidesz hódmezővásárhelyi frakciójának közleménye két tényszerű hazugságot is tartalmaz a szokásos politikai vádaskodás mellett – írja közleményében Márki-Zay Péter.

A polgármester a következőket írja:

,,1. Lázár János polgármesterként még Rapcsák András után is tisztogatást rendezett, engem azzal az egyetlen egy embernek a felmentésével vádolnak, akinek betegség miatti távolléte megbénította a város működését és akinek feladatait a fideszes vezetés által itthagyott jogi irodavezető vette át. Természetesen a roma felzárkóztatási referens pozíció létrehozása semmilyen módon nem függ össze ezzel a kényszerűen felvállalt felmentéssel.

2. Legfőbb hazugságként azonban azzal riogat a Fidesz közleménye, hogy cigányokat akarok a belvárosba költöztetni. Mélységesen elítélendő és a keresztény, illetve az európai demokratikus értékrenddel összeegyeztethetetlen származásuk miatt félelmet generálni a magyar lakosság egyes csoportjai között.

A kommunista ifjúsági mozgalomból indult, majd Soros György pénzén a Liberális Internacionálé alelnöki posztjáig jutott, a trianoni megemlékezés és a pápalátogatás ellen tiltakozó Fidesz a számomra nagyon szimpatikus és aktívan támogatott konzervatív jobboldali időszaka után az utóbbi nyolc évben már a Finkelstein-i recept szerint gyűlöletkampányokra és ellenségkép-keresésre építette fel új pártállamát.

A választási győzelmük mögött a bizonyított csalások mellett (ukrajnai szavazók) a migránsokkal való riogatás állt – annak ellenére, hogy Orbán rendszere nemcsak befogadott több ezer menekültet, de az államot is megkárosítva letelepedési engedélyt adott ki egy Hatvan méretű település teljes lakosságának megfelelő migránsnak, köztük igazoltan bűnöző és terrorista háttérrel rendelkezőknek is. Most, hogy migránsokat már nem láthat a magyar lakosság, gyűlöletkampányuk újabb céltáblája a hazai cigányság lehet.”

Márki-Zay Péter szerint a hazugságpropaganda minden eszközét gátlástalanul használó Fidesz részéről lassan megszokjuk, hogy vádaskodásaik mögött saját gyakorlatuk áll:

,,az a Fidesz vádol szavazatvásárlással, akik az Orbán Viktor által két évtizede kijelölt felzárkóztatási recept (tanulás és munka) helyett a Farkas Flóriánnal adott milliárdokkal sem tudtak elszámolni,

az a Lázár János fordul most szembe a roma integrációval, akinek annak idején igen sikeres deszegregációs programját még Soros György támogatta 60 millióval,

az a korábbi városvezetés hazudozik most belvárosba telepítésről, akik februárban a Lázár János kampányaiban prominens szerepet játszó Romano Kraj helyi szervezője fiának utaltak ki árulkodó gyorsasággal egy belvárosi lakást,

emlékezetes az is, hogy a vásárhelyi cigányság népjóléti és lakásigényeit első fokon elbíráló lakosságszolgálati iroda Lázár János idején kinevezett vezetője személyesen mozgósította a Dobó-telep lakosságát április 8-án.”

A városvezető úgy látja: a Fidesz nyolc év alatt bebizonyította, hogy számukra a cigányság csak megvásárolható szavazatokat és a többségi társadalom számára migránsok hiányában is alkalmas gyűlöletkampány céltáblát jelent. Ezzel szemben a február 25-i választással elindult új korszak az eredeti, máig megvalósítatlan Orbán-tanácsra épült:

  • lakásrendelet módosításával pontrendszert vezettek be, mely előnyben részesíti a felzárkózásukért tenni akaró és hajlandó roma családokat (munka és tanulás),
  • segély helyett munkát elvet követik,
  • az előítéletek lebontásán fáradoznak minden eszközzel, kiemelkedő siker volt az augusztus 18-i rendezvényük, amelyre Lázár Jánost is meghívták. Több mint száz nem roma vásárhelyi kóstolta meg a cigányság hagyományos ételeit és evett, beszélgetett békés egyetértésben.

,,Sajnálattal tapasztalom, hogy a Fidesz gátlástalansága nem ismer határokat, amikor a becsületes városvezetés ellehetetlenítéséről és besározásáról van szó – ehhez az állami szervek mellett jól kiépített agitációs és propagandagépezet is rendelkezésükre áll. A magam részéről továbbra is küzdeni fogok az előítéletek, a csalások és hazugságok, valamint a korrupció ellen, felvállalva azt is, hogy igazmondásomért lejárató hazugságkampány a válasz”

– zárta sorait Márki-Zay Péter.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük