A vásárhelyi önkormányzat az augusztus 20-i fesztivál őrzését is olcsóbban oldotta meg

Továbbra is veszteséges Orbán felcsúti kisvasútja
2018-09-01
Gazdag madárvilág a száradó vizeken
2018-09-01

[ad 12] [ad 10]

Igen, ez a hódmezővásárhelyi Fidesz szerinti ,,majomparádé” őrzésének és védelmének költségeit jelenti, melyre az egyik Fidesz-közeli médium volt kíváncsi.

A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata azt írja: annak érdekében, hogy az önkormányzat a hatályos jogszabályok szerint garantálhassa a 2018. augusztus 20-i rendezvénysorozat biztonságát, azaz például a színpadok, a ledfal, az árusító pavilonok 24 órás őrzését, az esetleges rendbontások, bűncselekmények megelőzését, a kiürítést, a beszerzési szabályzat előírásainak megfelelően

– szemben a korábbi évek gyakorlatával – beszerzési eljárást folytatott le a feladatok ellátására.

A regisztrációs felhívást az önkormányzat honlapján 20 munkanapra közzétették. A regisztráció lezárultát követően az ajánlattételi felhívást három cégnek küldték meg, amelyek közül kettő nyújtott be ajánlatot, egy pedig írásban jelezte, hogy kapacitás hiányában nem tesz ajánlatot. A legkedvezőbb árajánlatot az Insure’98 Kft. adta, 1.850,- forint/óra/fő + áfa összegben, a szerződés értéke bruttó 2.072.259,- forint, melyre a számlát még nem nyújtották be. A céggel kizárólag ezen rendezvény biztosítására kötöttek szerződést.

2017-ben az önkormányzat a Hódbizalom Kft.-vel kötött szerződést az augusztus 20-i rendezvény biztosítására 2.200,- forint/óra/fő + áfa összegben, a teljes költség nettó 9.950.000 forint+ áfa, összesen bruttó 12.637.000 forint volt.

A megtakarítás egyrészt a beszerzési eljárás során kapott kedvezőbb árajánlatból, másrészt a polgárőrség – a Hódmezővásárhelyi Polgárőr Egyesület és Szőregi Polgárőr Egyesület – fokozott bevonásából adódott. A rendezvény biztosításában jelentős szerepet vállaltak a közterület-felügyelet munkatársai is.

A beszerzési eljárás során – a vonatkozó szabályzat előírásainak megfelelően – három biztonsági cégtől kértek árajánlatot, a nyertes ajánlattevő kiválasztására a legkedvezőbb árajánlat alapján került sor. Bár a nyertes vállalkozás ugyan nem vásárhelyi, a fesztivál ideje alatt jórészt vásárhelyi munkavállalóknak biztosított pénzkereseti lehetőséget.

[ad 9]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük