Túljelentkezésre számítanak: fecskeházak épülnek Algyőn

[share_box]

Egy nem használt iskolaépületben alakítanak ki lakásokat fiatalok számára saját erőt és pályázati forrást felhasználva. A nagyközség vezetése szerint óriási igény van rá.

A település 85%-os támogatottságú EFOP-os pályázatot nyert, ebből 67 millió fordítható infrastruktúrára. Mivel ez nem lenne elég a munkálatokra, saját erővel kiegészítve, összesen 180 millió forintból valósítják meg a programot. A közbeszerzést az önkormányzat saját cége bonyolította le.

Molnár Áron független polgármestertől megtudtuk: az algyői Zöld iskola üresen áll, jellege miatt alkalmas fecskelakások kialakítására. Összesen tizenhármat szeretnének és 35 év alatti párok, családok költözhetnének bele. – Fontos, hiszen hasznosíthatjuk az épületet, valamint a fiatalok helyben tartásában is segít. Már jelezték felénk, hogy van rá igény, sőt még Szegedről is nagy az érdeklődés. Bérleti díj nem lesz, csak a közös költséget és a rezsit kell fizetni – közölte a faluvezető.

Az algyői képviselő-testületnek következő lépésként rendeletet kell alkotnia, ez év végén, vagy 2019 elején történhet meg.

Bottyán Róbert

Főszerkesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük