Nyolc évet kapott egy szerb kábítószercsempész

📺 A Jobbik szerint a kilakoltatás a legnagyobb bűntett, amit a Fidesz elkövethet az emberek ellen
2018-09-07
Átadták Makó legrégebbi sétányát
2018-09-07

[ad 9] [ad 5]

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy szerb férfit, aki több mint öt kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni 2016 tavaszán – a táblabíróság kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a jelenleg 27 éves vádlottat.

A férfi 2016. március 7-án Belgrádban megbízóival abban állapodott meg, hogy Magyarországon át Ausztriába utazik, és poggyászában eljuttat oda egy olyan küldeményt, amelyben kábítószer van. A vádlott március 10-én átvett egy hátizsákot, amelyben tizenkettő, zöld színű növényi anyagot tartalmazó, fekete fóliával borított csomag volt. Ezt a hátizsákot kellett volna átadnia Ausztriában. A férfi Belgrádban felszállt a menetrendszerűen Salzburgig közlekedő buszra, a hátizsákot – benne az illegális drogot tartalmazó 12 csomaggal – indulás előtt a sofőrnek átadta, aki azt „Milos Salzburg” címkével látta el, és elhelyezte a csomagtartóban.

A busszal a vádlott Hercegszántónál érkezett Magyarországra. A vámvizsgálat során az útipoggyászt ellenőrizték, és hátizsákjában megtalálták a drogot, 5343 gramm marihuánát, amely hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának 3,8-szerese volt. Kimutatták, hogy a vádlott az elfogása előtt fogyasztott illegális drogot.

(MTI)

[ad 4]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük