Közel 20 százalékkal nőtt a hallgatók száma

A nap témája: Távolodik a Telekom és a Spíler 2 megegyezése
2018-09-08
📺 Vona Gábor: “Ha valaki azt gondolja, hogy elhagytam a frontot, az nagyot téved”
2018-09-08

[ad 10] [ad 12]

Szeptember 3-án délután a Városháza dísztermében megtartották a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar első éveseinek tanévnyitó ünnepségét. Az ünnepi eseményen Márki-Zay Péter polgármester is köszöntötte a hallgatókat – írja a Vásárhelyi Hírek.

Növelte hallgatói létszámát a 2018-as központi felvételi eljárásban a Szegedi Tudományegyetem: összesen 5817 új hallgatót vett fel az intézmény. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán a 2018. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során 158 hazai és külföldi hallgató nyert felvételt. A felvételt nyert hallgatók száma a tavalyi évhez képest 18,8%-kal növekedett.

A Karon, a hallgatók alapképzésben mezőgazdasági mérnöki (magyar és angol nyelven), vadgazda mérnöki és vidékfejlesztési agrármérnöki, a felsőoktatási szakképzésben mezőgazdasági és ménesgazda, míg a mesterképzésben vidékfejlesztési agrármérnöki szakon kezdhetik meg felsőfokú tanulmányaikat.

Az egyetemi felvételhez alapképzésben 280, felsőoktatási szakképzésben 240, mesterképzésben 50 pontra volt szükség. A Karon, a ponthatárok változatos képet mutatnak, de a szakok többségénél azonban a rendeleti minimumpontnál magasabban alakultak.

A sikeresen felvételizők 84,2%-a államilag támogatott képzésben részesül. A felvettek száma az augusztus 6-án zárult – már csak önköltséges formában felvételt nyertekkel egészül ki, így összesen 176 hallgatóval indult az idei tanév.

(fotók: Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata)

[ad 13]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük