Átment a piroson, majd elütötte a kerékpárost Szegeden

Kamuzott az Origo és a Lokál
2018-09-09
📺 A Bagossy Brothers Company zárta a szombatot
2018-09-09

[ad 1] [ad 2]

A Szegedi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát egy helybeli férfival szemben, aki balesetet okozott a városban.

A 36 éves férfi 2018. június 1-jén délelőtt egy tehergépkocsi vezetőjeként, a forgalomirányító fényjelző készülék tilos jelzése ellenére nem adott elsőbbséget egy kerékpárúton közlekedő biciklisnek, akit elütött. A sértett a balesetben súlyos sérülést, bordatörést szenvedett. A sofőr kihallgatása során beismerő vallomást tett. Ellene közúti baleset okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Szegedi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására! A kerékpárral közlekedők baleseti kockázata átlag feletti! Ennek oka, hogy őket a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve.

A rendőrség nagyobb körültekintést kér minden járművezetőtől!

(police.hu, fotó: illusztráció)

[ad 3]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük