A fideszes sajtó most Márki-Zay apósát és egy vásárhelyi családot gyaláz

[share_box]

Erősen folytatódik a szeptember is, már ami a gyűlölködést illeti.

A hétvégén a Promenád hóhérkötéllel a nyaka körül fotózta az Emlékpontban megnyitott első világháborús kiállításon dr. Vincze Ferenc nyugdíjas háziorvost, aki történetesen a polgármester, Márki-Zay Péter apósa. A doktor saját oldalán osztotta meg a képet:

Dr. Vincze Ferenc azt írta a kép mellé:

,,Lehet, hogy a fotós jó poénnak gondolta ezt a kompozíciót. Én azonban nem annyira. Minek vegyem: jövőm előrevetítésének? Fenyegetésnek? Mire gondolt az alkotó? Sugallná, hogy kössem fel magam? Vagy, hogy mások majd megteszik?”

Az internetes lap később facebook bejegyzésben reagált a képre: ,,Az Emlékpont pénteken megnyílt kiállításáról szóló tudósításunk fotógalériájában közöltünk egy olyan képet, mely a szakma szabályainak megfelelően, bár valóban egyedi, szokatlan beállítással készült, fotós kollégánk kreativitását tükrözve. […] Kollégánk nem ismerte és most sem ismeri az azon szereplő személyt. Mindezzel együtt úgy láttuk, hogy a kép szerencsétlen félreértésekre adhat okot, ezért azt eltávolítottuk a cikkből.”

Szintén a Promenád vasárnap elindította ,,oknyomozó cikksorozatát”, melyben azokat az embereket mutatják be, akik a polgármester munkáját segítik és támogatták az időközi választás alkalmával. Ezúttal a hódmezővásárhelyi Szabó családról írták. Bár nem feltétlenül közszereplők, így kérdéses, hogy érvényesül a személyiségi jogok védelme, a cikk azonban hemzseg az uszítástól és a rosszindulattól.

A Vásárhelyiek a változásért facebook oldal azt írja:

,,A Szabó család egyetlen vétke az volt, hogy elmondták a véleményüket a nyilvánosság előtt, és kiálltak változás mellett, most pedig a helyi média meghurcoltatja őket, holott nem építettek kastélyt, nem hazudtak a fórumokon és nem loptak a közvagyonból. Vajon kiket fog még ez az újság a véleményük miatt meghurcolni? Melyikünk lesz a következő?”

Bottyán Róbert

Főszerkesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük