📷 A Galambban egyeztettek a makói és térségi iskolaigazgatók, helyettesek

[share_box]

A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetőjével, Balázs Józseffel beszélték meg a makói kistérségi iskolák igazgatói, helyettesei a 2018/19-es tanév aktualitásait szerda délelőtt. A megbeszélés helyszíne a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola volt.

A makói iskolák képviselőin kívül jöttek Kiszomborról, Marosleléről, Földeákról, Apátfalváról, Magyarcsanádról, Csanádpalotáról és Pitvarosról. Számukra bemutatták a Galamb Iskolában történt változásokat, többek között a technika termet, de beszéltek az egynapos kirándulások lehetőségéről és az iskola három fő rendezvényéről: a szeptember 29-i kiskertész napról, a november 9-i gépmustráról és a márciusi borona piknikről. Szóba került az is, hogy 5., 6., 7., 8. osztályosok itt vesznek részt technika órán, ez a későbbi pályaválasztás során jól fog jönni.

– Az általános- és középiskolák közötti átmenet nagyon fontos, ezért szeretnénk koordinálni, hogy minél több információt kapjanak meg, amikor választanak. Ennek a megbeszélése történt ma – tudtuk meg Horváth Zoltántól. Az igazgató hozzátette: a három fő cél között szerepel a figyelemfelhívás az iskolára, szakmákra; itt tartani őket az intézményben és a végzősöknek munkalehetőséget keresni, elsősorban helyben.

A Kiszombori Dózsa György Általános Iskola intézményvezetője elmondta: iskolájukat régóta köti össze jó kapcsolat a mezőgazdasági iskolával, a végzőseik jó része ide jön továbbtanulni. Folyamatosan figyeli, hogy a makói középiskolák milyen újításokat tudnak felmutatni, hiszen nem mindegy, hogy a diákjainak ,,csak végzettsége lesz, vagy lesz utána állásuk is.” – Az igazgató úr vezetésével egy olyan vonal alakult ki éve óta, amelyikre érdemes odafigyelni. A lényeg, hogy diákjaink a munka világába szakképzetten el tudjanak jutni – fogalmazott Szabóné Vígh Erzsébet.

A Galambban minden meghirdetett szakma elindult szeptemberben, 90 fővel: mezőgazdasági gépésztechnikus, mezőgazdasági technikus, mezőgazdasági gépész, kertész, dísznövénykertész. Összesen 310-en járnak az intézménybe.

Bottyán Róbert

Főszerkesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük