📺 A Jobbik továbbra az egynapos autópálya-matrica bevezetését sürgeti

Több mint ötven határsértő egy román kamionban Nagylakon
2018-09-12
📷 A Galambban egyeztettek a makói és térségi iskolaigazgatók, helyettesek
2018-09-12

[ad 3] [ad 2]

A Jobbik továbbra is sürgeti az egynapos, 24 órás autópálya-matrica bevezetését, valamint javasolja, hogy dolgozzanak ki egy hétvégi, családosoknak szóló pályamatrica-konstrukciót – közölte az ellenzéki párt alelnöke kedden Budapesten.

Z. Kárpát Dániel az Innovációs és Technológiai Minisztérium I. kerületi székhelye előtt tartott sajtótájékoztatón úgy értékelt: a kormány igyekszik megsarcolni az autósokat, igyekszik minél nagyobb költségvetési bevételre szert tenni.

Érthetetlennek tartotta, hogy tíznapos autópálya-matricára vannak “kényszerítve” a magyar autósok, azok is, akik például csak félnapos ügyintézés miatt veszik igénybe a sztrádát.

A politikus szerint a 24 órás matrica árát ezer forint alatt lehetne meghatározni. Jelezte, gondolkodnak egy családosok, nagycsaládosok által igénybe vehető, hétvégi pályamatrica bevezetésének lehetőségén is.

Szerinte ezek a konstrukciók érdemi költségvetési kiesést nem okoznának.

Z. Kárpát Dániel kitért arra is, az éves autópálya-matrica Magyarországon a legdrágább egész Európában. A bruttó átlagbérekhez viszonyítva pedig “brutális túladóztatás” történik az autópályadíjban – tette hozzá.

Közölte, a Jobbik szakmai vitát indít erről a kérdésről, nyitottak bármilyen életszerű megoldásra.

(MTI nyomán)

[ad 1]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük