📺 A Jobbik tov√°bbra az egynapos aut√≥p√°lya-matrica bevezet√©s√©t s√ľrgeti

[share_box]

A Jobbik tov√°bbra is s√ľrgeti az egynapos, 24 √≥r√°s aut√≥p√°lya-matrica bevezet√©s√©t, valamint javasolja, hogy dolgozzanak ki egy h√©tv√©gi, csal√°dosoknak sz√≥l√≥ p√°lyamatrica-konstrukci√≥t – k√∂z√∂lte az ellenz√©ki p√°rt aleln√∂ke kedden Budapesten.

Z. K√°rp√°t D√°niel az Innov√°ci√≥s √©s Technol√≥giai Miniszt√©rium I. ker√ľleti sz√©khelye elŇĎtt tartott sajt√≥t√°j√©koztat√≥n √ļgy √©rt√©kelt: a korm√°ny igyekszik megsarcolni az aut√≥sokat, igyekszik min√©l nagyobb k√∂lts√©gvet√©si bev√©telre szert tenni.

√Črthetetlennek tartotta, hogy t√≠znapos aut√≥p√°lya-matric√°ra vannak “k√©nyszer√≠tve” a magyar aut√≥sok, azok is, akik p√©ld√°ul csak f√©lnapos √ľgyint√©z√©s miatt veszik ig√©nybe a sztr√°d√°t.

A politikus szerint a 24 √≥r√°s matrica √°r√°t ezer forint alatt lehetne meghat√°rozni. Jelezte, gondolkodnak egy csal√°dosok, nagycsal√°dosok √°ltal ig√©nybe vehetŇĎ, h√©tv√©gi p√°lyamatrica bevezet√©s√©nek lehetŇĎs√©g√©n is.

Szerinte ezek a konstrukciók érdemi költségvetési kiesést nem okoznának.

Z. K√°rp√°t D√°niel kit√©rt arra is, az √©ves aut√≥p√°lya-matrica Magyarorsz√°gon a legdr√°g√°bb eg√©sz Eur√≥p√°ban. A brutt√≥ √°tlagb√©rekhez viszony√≠tva pedig “brut√°lis t√ļlad√≥ztat√°s” t√∂rt√©nik az aut√≥p√°lyad√≠jban – tette hozz√°.

K√∂z√∂lte, a Jobbik szakmai vit√°t ind√≠t errŇĎl a k√©rd√©srŇĎl, nyitottak b√°rmilyen √©letszerŇĪ megold√°sra.

(MTI nyom√°n)

Vélemény, hozzászólás?

Az email c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©. A k√∂telezŇĎ mezŇĎket * karakterrel jel√∂lt√ľk