Lázár: állami támogatás a makói uszoda működtetésére, nem a hódmezővásárhelyire

📷 A Galambban egyeztettek a makói és térségi iskolaigazgatók, helyettesek
2018-09-12
A nap idézete
2018-09-13

[ad 9] [ad 10]

Lassan egyértelművé válik, hogy a térség fideszes országgyűlési képviselője büntetni akarja Hódmezővásárhelyt, míg a makóiaknak kedvezni akar. Ezáltal ellentét szít a két város közé, akarva-akaratlanul.

Lázár János ma tartott fogadóórát a hódmezővásárhelyi Fidesz irodában. Erre elment Márki-Zay Péter is, aki a Vásárhelyi Televízió jövőjével és a strand üzemeltetésével kapcsolatban akart beszélni a képviselővel. – A strand tavaly 460 millió forintos veszteséggel zárt, és a televízió üzemeltetésére sincs pénz. Ezért azt kértem a képviselőtől, hogy segítsen állami támogatást szerezni a működtetésre – idézi a Promenád a polgármestert.

Lázár a fogadóórát követően nyilatkozott a portálnak:

,,Arra kérem a polgármestert, hogy az országos pártalapítás helyett szenteljen egy kis időt Hódmezővásárhelyre is, és akkor nem lesz arra szüksége, hogy ezeket az ügyeket felvezesse nekem. A televízió és a strand üzemeltetése is az önkormányzat, és nem az országgyűlési képviselő hatáskörébe tartozik”

– fejtette ki a politikus, hozzátéve, a működtetéshez nem állami forrásra van szükség, hanem helyben kell előteremteni a pénzt.

,, Makó város így mentesül a kivitelezéssel kapcsolatos előkészítő munkák alól, és mentesül a fenntartás költségei alól”

Ezeket már az augusztus végi, makói testületi ülésen mondta az országgyűlési képviselő a jövőbeni uszodával kapcsolatban.

Ezek szerint az állam tudná működtetni a makóit, míg a hódmezővásárhelyeit nem. Vajon miért?

Továbbá az is furcsa, hogy Lázár János a választókerület bármelyik településének polgármesterének bármikor segített, bármiben, most viszont lazán visszautasította szülővárosának első emberét.

[ad 12]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük