Jobbik: Orbán Viktor veszített

📺 A nap témája: Európában Orbánt akarják megfékezni és nem Magyarországot
2018-09-13
Szegeden kaptak el egy török bűnözőt
2018-09-13

[ad 2] [ad 3]

Orbán Viktornak és a Fidesz politikusainak a bűnbakkeresés, hazudozás és a hazaárulózás helyett önmérsékletet, önkritikát és alázatot kell gyakorolniuk ahhoz, hogy korrigálni lehessen ezt a példátlan büntetést – közölte a Jobbik a Sargentini-jelentés elfogadását követően.

A legerősebb ellenzéki párt értékelése szerint Orbán Viktor veszített – ez az európai parlamenti szavazás óta tényként jelenthető ki.

“A döntés súlyát még tovább növeli, hogy a Fidesz pártcsaládjából, az Európai Néppártból, sőt Orbán Viktor közvetlen barátai és szövetségesei közül is többen támogatták a javaslatot. A Fidesz a hatalmi arroganciája, kompromisszum nélküli politikája és mérhetetlen pénzéhsége miatt feláldozta Magyarországot”

– írták.

A Jobbik úgy véli, Orbán Viktornak semmi sem drága, ha önös érdekeiről van szó. Ugyanakkor a Sargentini-jelentés – hibáival együtt – nem a bevándorlásról, nem Sorosról, nem a határkerítésről szólt, hanem a magyar jogállamiságról és demokráciáról.

“Mérhetetlen szégyen a Fidesz-kormányra nézve, hogy ilyen elmarasztalás még nem fordult elő az Európai Unió történelme során egyik országgal szemben sem. Orbán Viktor hatalmi tébolya kellett ahhoz, hogy Magyarország ellen elsőként megindítsák a 7-es cikkely szerinti eljárást”

– közölte a Jobbik.

Orbán Viktornak és a Fidesz politikusainak a bűnbakkeresés, hazudozás és a hazaárulózás helyett önmérsékletet, önkritikát és alázatot kell gyakorolniuk ahhoz, hogy korrigálni lehessen ezt a példátlan büntetést – olvasható a közleményben.

[ad 4]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük