Letette esküjét az újjá alakuló makói roma önkormányzat

[share_box]

A négy képviselő tiszteletdíj nélkül vállalta feladatát. Az alakuló ülést pénteken reggel tartották a polgármesteri hivatal nagytermében.

Dr. Bartha Attila Viktor, a Makói Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette: a HVB összesen 23 határozatot hozott az időközi választással kapcsolatban. Három szervezet tizenöt jelöltje adott le megfelelő számú ajánlást, időközben azonban egyikük visszalépett. A választás napján, szeptember másodikán rendkívüli esemény nem volt, összesen 322-en járultak az urnákhoz az 539 szavazóból.

Az eskütételt követően dr. Sánta Sándor, a körzet önkormányzati képviselője (Fidesz) mondott köszöntőt. Kifejtette: a környék legszervezettebb roma közössége a makói. A megválasztott testületnek nagy felelőssége van, helyesen kell a forrásokat felhasználnia, hiszen a Honvéd-program a ,,nemzetközi figyelem középpontjában van.”

A roma önkormányzat társadalmi elnökének Farkas Tamást, elnökhelyettesének Simon Zsolt Norbertet nevezték ki. Az önkormányzat további két képviselője Petrovics Csaba és Petrovics Attila.

Bottyán Róbert

Főszerkesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

shares