Sneider: a Jobbik helyzete stabil, készül az új stratégia

A nap témája: Beszakadna a magyar gazdaság az EU nélkül
2018-09-14
Öten szorultak be egy liftbe Szegeden
2018-09-14

[ad 12] [ad 10]

A szabadság és az igazságosság áll majd a Jobbik új stratégiájának középpontjában, amit a szeptember végére összehívott kongresszuson vitatnak majd meg a küldöttek – közölte a Népszavával Sneider Tamás, a Jobbik elnöke.

Sneider szerint a politikai elit ténykedése folyamatos elszegényedéshez, a kiszolgáltatottság növekedéséhez vezetett. A gazdaságban és politikában lévő liberális túlsúly után az emberek erős vezetőt akartak, de átestünk a ló túloldalára.

“A Jobbik megpróbálja megtalálni az individualizmus és a kollektivizmus között az arany középutat” – mondta.

A Jobbikon belüli állítólagos feszültségeket, Volner János “katonai puccskísérletét” hazugságnak, fideszes propagandának tartja a párt elnöke. Elmondta: Volnernek ugyan voltak bizonyos kiszólásai, de a kapcsolatuk jó, ötletekkel, tanácsokkal segíti a párt munkáját.

“Stabilizálódik a vezetői szerepünk, dolgozunk, irányt mutatunk a Jobbiknak” – nyilatkozta Sneider.

A politikus nem érez személyes felelősséget a pártszakadás miatt, amit egyébként egy természetes tisztulási folyamatnak tart, és szerinte mindenképpen megtörtént volna, bárki is a Jobbik elnöke.

Elárulta: vannak, akik jelezték, a Mi Hazánk Mozgalomból szeretnének visszalépni a Jobbikba. Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke ugyanakkor ezzel kapcsolatban azt mondta, szerinte nincs ilyenről szó, legfeljebb azt tudja elképzelni, hogy valakit a Jobbikból küldtek át a Mi Hazánkhoz, hogy aztán visszalépjen.

(alfahir.hu)

[ad 9]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük