Megjelent Palya Bea új lemeze, a Hazatalálok

[share_box]

Élete nemrég lezárult korszakát, válását és újrakezdését dolgozta fel most megjelent új lemezén a makói-magyarcsanádi énekes. A népszerű énekes Hazatalálok című anyagát decemberben mutatja be az A38 hajón.

“Női szemszögből váltak dalokká egy válás mozzanatai, közös munkában új zenekarommal. Ahogy a legtöbb ember, kezdetben én is kudarcként éltem meg a válásomat, ugyanakkor a lemez nem egy tudatos alkotói folyamat eredménye. Rájöttem arra, hogy ha van bátorságom elmesélni, ami történt, akkor a dolgok visszamosolyognak rám és a lemeznek lehet ilyen hatása” – mondta Palya Bea a CD-t bemutató szerdai sajtótájékoztatón.

Az előadó-dalszerző az elmúlt években készített albumain (A Nő – 2014; Tovább Nő – 2016; Nappali dalok – 2016) a mostanihoz hasonló megközelítésben és őszinteséggel énekelt olyan témákról, mint a nőiség, az anyaság, az emberi kapcsolatok és a családja élete. Mint kiemelte, a Hazatalálok a váláson túl elsősorban arról szól, milyen a benne élő belső gyerek, hogyan lehet szeretnünk önmagunkat.

Palya Bea újjáalakult zenekarának tagja Lisztes Jenő – cimbalom; Orbán György – bőgő; Gerzson János – arab lant, ney, derbuka, Czirják Tamás – dob.

Palya Bea újjáalakult zenekarának tagja Lisztes Jenő – cimbalom; Orbán György – bőgő; Gerzson János – arab lant, ney, derbuka, Czirják Tamás – dob. A Hazatalálok című lemez legtöbb dalában Szokolay Dongó Balázs (furulya, duda, kaval, szaxofon) is játszott, mellette ifj. Tóth István és Gryllus Samu volt a közreműködők között. Az albumot Palya Bea és zenekara december 14-én mutatja be az újbudai A38 hajón.

(MTI, fotó: Palya Bea a Hazatalálok című albumáról tartott sajtótájékoztató után az Aria Hotel Budapest tetőteraszán 2018. szeptember 12-én MTI Fotó: Illyés Tibor)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük