Milo, a fiatal borjúfóka nagy szorgalommal tanul

📺 A nap témája: Két kormánykritikus újságot sem engedtek be a Kormányinfóra
2018-10-01
📺 Sneider: Nem leszünk Orbán szolgái!
2018-10-01

[ad 5] [ad 4]

Idén júniusban érkezett Milo, a fiatal fókahím a németországi Duisburgi Állatkertből Szegedre. A német állatkertiek akkor elmondták, hogy náluk a borjúfókáknak csak a legalapvetőbb gyakorlatokat tanítják meg, így Milo szinte tiszta lappal jött a Vadasparkba. 

Észrevettük, hogy nagyon agilis, egyáltalán nem félénk fóka, hamar felvette a kapcsolatot az új gondozóival, akik egyben trénerei is, és látván Helga, a vele egyidős, 2015-ben Szegeden született fókalány sikereit, szinte maga jelentkezett, hogy foglalkozzunk mielőbb már vele is. Természetesen ezt terveztük mi is, és elindulhatott Milo tanítása.

Nagyon okos és szorgalmas tanítványnak bizonyult, gyorsan és nagy kedvvel sajátítja el az egyes elemeket egymás után. A forgás, a kéz és targetbot megérintése már könnyen megy, be tudjuk küldeni a szállítóládába, sőt, már azt is engedi, hogy a szájába is belessünk. Végezetül nagy örömmel veti magát a labda után, hogy visszahozza azt a víz színén. Várhatóan tavaszra utoléri Helgát, és nyilvános tréning helyett fókabemutató néven tekinthetik meg a látogatók a fókákkal való foglalkozást. Addig is ízelítőül a honlapon láthatók a fotók az egyes gyakorlatokról – írja a szegedi vadaspark honlapja.

(Fotók: Endrédi Lajos)

[ad 3]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük