📺 ,,30 évet a 30 évért”: Feljelentette a Jobbik Orbán Viktort

Farkas Flórián szerint a Sargentini-jelentés veszélyezteti a cigányság felzárkóztatását
2018-10-03
Tibor csak néhány óráig birtokolta a lopott telefont
2018-10-03

[ad 4] [ad 3]

Orbán Viktor elismerte, hogy korrupciós ügybe keveredett, elismerte, hogy ajándékokat fogad el olyan vállalkozóktól, akik EU-s és magyar költségvetési pénzekből milliárdokat kerestek az elmúlt években – emlékeztetett sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője a miniszterelnök tegnapi, parlametben adott válaszára.

Szilágyi szerint szégyenteljes, hogy még a megbánás legkisebb jelét sem lehetett látni Orbánon, aki kijelentette, hogy a jövőben is el fog fogadni ilyen ajándékokat.

“Orbán az elmúlt 30 év korrupciós mocsarában szocializálódott, amin nem is kíván változtatni”

– mondta a képviselő, aki szerint egy ilyen kijelentés után a világ bármely pontján távoznia kéne a posztjáról a kormányfőnek.

A Jobbik minden jogi eszközt kihasznál, hogy Orbánt rákényszerítse a lemondásra. Ezekről a párt másik politikusa, Pintér Tamás beszélt a sajtótájékoztatón.

“Orbánnak repülnie kell – strómanjai szerint luxusrepülőgéppel, szerintünk viszont a magyar közéletből” – mondta.

30 évet a 30 évért! – ezen filozófia alapján tette meg Pintér Tamás a feljelentését hivatali vesztegetés és hivatali vesztegetés elfogadása miatt az ügyben.

A képviselő emlékeztetett: júliusban írásbeli kérdést intézett Orbánhoz arról, hogy ki fizette a luxusutazásokat. Az írásbeli kérdésre Dömötör Csaba államtitkár azt válaszolta, hogy az utat Orbán Viktor saját pénzéből tette meg, ami gyanús volt, hiszen hivatalosan elismert megtakarításai mellett ezt nem tehette volna meg. Múlt héten viszont Havasi Bertalan azt mondta, Garancsi István, a Market Építő Zrt. tulajdonosa fizette az utazásokat. Pintér ezt követően újabb kérdést intézett Orbánhoz arról, hogy hányszor, milyen utazáson vett részt és ki fizette ezeket.  Miután múlt héten a sajtóból derült ki a válasz, Pintér megtette a feljelentést. Orbán tegnapi válaszát követően feljelentéskiegészítést juttatott el a Legfőbb Ügyészség felé, hiszen a miniszterelnök kvázi beismerő vallomást tett.

(alfahir.hu)

[ad 2]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük