Kendert termesztett Szeged mellett – egytől öt évet kaphat

Ellenzékből még simán elítélte volna magát a Fidesz oktatásügyben
2018-10-05
Balesethez riasztották a tűzoltókat
2018-10-05

[ad 9] [ad 6]

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a negyvenöt éves férfival szemben, aki 2018-ban, Szegeden kendert ültetett és nevelt – írja az ügyészség.

A vád szerint a szegedi férfi 2018 áprilisában elhatározta, hogy kendert fog termeszteni, majd a kifejlett egyedeket leszüreteli, és elfogyasztja. A férfi ezért Szeged külterületén, egy 2,5 méter széles és 13 méter hosszú területen eltávolította a növényzetet és négy sorban 62 tő kannabisz növényt ültetett. A férfi a növényeket rendszeresen gondozta, locsolta. A rendőrség azonban bejelentésre, 2018. május 18. napján észlelte az akkor már 15-27 cm nagyságú növényeket, valamint azok gondozására használt, a területen hagyott eszközöket.

A kannabisz növény esetében a kábítószer csekély mennyiségének felső határa 5 tő, a jelentős mennyiség alsó határa pedig 100 tő, így a vádlott által termesztett kábítószer mennyisége meghaladta a csekély mennyiség felső határát, de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát.

A vádlott lakásán további mintegy 2 gramm kannabisz került elő, ezen kábítószerek THC tartalma nem érte el a csekély mennyiség felső határát.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a nyomozás során két hónapig letartóztatásban, majd szabadlábon lévő férfit kábítószer birtoklása bűntettével vádolja. Az ügyészség az egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt a vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Az ügyészség a 2018. július 1-től hatályos új Büntetőeljárási törvény rendelkezéseinek alkalmazásával a beismerő vádlottal szemben a büntetés kiszabását okiratok alapján, tárgyalás lefolytatása nélkül, büntetővégzés meghozatalával indítványozta. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

[ad 5]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük