Hat éves lett a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete

A nap témája: Késő estig az akasztófán hagyták az aradi vértanúk holttesteit
2018-10-06
📺 Döntött a Jobbik: kizárják a frakcióból Volner Jánost, Fülöp Erik és Apáti István is távozik
2018-10-06

[ad 3] [ad 4]

Október 4-én, az Állatok Világnapján ünnepelte születésnapját a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A szervezet már hat éve segíti a bajba jutott, segítségre szoruló kisállatokat.

Balogh Ernő elnök elmondta, szerintük nem véletlen, hogy a törvényszék hat évvel ezelőtt az Állatok Világnapján jegyezte be a szervezetet. Ennek oka lehet, méghozzá az, hogy hosszú évtizedeken át segíthesse az egyesület az állatokat. Hozzátette, a logójuk is egy teknős, amiről ugye tudjuk, hogy hosszú életű. Ez is azt jelképezi, hogy a szervezet még nagyon sokáig szeretne tevékenykedni.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete az elmúlt hat évben nagyon sok állaton segített, többet megmentett, vagy valamilyen támogatásban részesített. Több mint háromszáz cicát ivartalaníttattak a városban, és több ezer fiatalt szólítottak meg az állati élet tiszteletben tartása jegyében.

Emellett több támogatói programot is életre hívtak, valamint a Sünmentő-kommandó projekt keretein belül több helyi és környékbeli sünin is segítettek. A szervezetet egyre többen ismerik a városban, így Hódmezővásárhelyről és környékéről sok önkéntes vagy ideiglenes befogadó is jelentkezik.

[ad 5]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük