📺 Gyűjtsük továbbra is szelektíven, lehet hogy egyszerre viszik el, de a gép különválogatja

📺 Lázár: nagy a feszültség Hódmezővásárhelyen, a megoldás az, hogy dolgozni kell
2018-10-09
A nap idézete
2018-10-10

[ad 10] [ad 12]

Hiába gyűjtjük kölön a szemetet, ha jönnek az autóval és egybe borítják be őket, sőt még a zöld kukát is a kommunális szeméthez öntötték – panaszkodtak a lakók Toldi János múlt heti fórumán. A félreértést Czirbus Gábor tisztázta.

Az alpolgármester elmondta, gyűjtsék külön továbbra is, hiszen ő úgy látta személyesen, hogy összeszedi a fekete kukákat, megy egy kört, majd jön újra a sárgáért, előtte reggel pedig a zöldhulladékért megy. Ugyanakkor az előfordulhat, hogy egyszerre viszi el az összes szelektívet, ugyanis a válogatórendszer külön bírja választani azokat.

Czirbus felhívta rá a figyelmet: az is előfordulhat, hogy valaki pótkocsival odamegy mondjuk a Bajcsy lakótelephez és beleönti a kommunálist a szelektívbe, onnan pedig szintén nem tudja külön választani a gép. – Holott, negyedévente lehet kérni házhoz menő lomtalanítást – tette hozzá. Azt javasolta, ha a lakók észreveszik, hogy egy ismeretlen szemetet visz a lakótelepi kukákhoz, akkor próbálják lefotózni, ez alapján feljelentést lehet tenni.

[ad 13]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük