A Fidesz továbbra is a választások megzavarásában érdekelt

Megérkezett Phoeby, a vörös panda
2018-10-10
Tűz Csanádpalotán, baleset Hódmezővásárhelynél
2018-10-10

[ad 1] [ad 2]

Bagatellizálnak. Tagadnak. Leszavaznak.

Kedden nem volt plenáris ülés, így a fideszes parlamenti képviselők dühe az országgyűlési bizottságokra fókuszált, és ahol tudtak, ártottak.

Az Igazságügyi bizottság két jobbikos javaslatot is tárgyalt, mindkettő a magyar választási rendszerben tapasztalható súlyos anomáliák kiküszöbölését célozta meg.

A fideszesek azonban szükségtelennek ítélték, hogy névazonosság esetén a jelölteket ragadványnevekkel lehessen megkülönböztetni egymástól a szavazólapon. Érdekesség, de ez a gyakorlat 2013-ig érvényben volt, csak azután szüntették meg azt. A kormánypárti képviselők szerint ugyanis ritkán fordulnak elő ezek az esetek.

A kormánypárti többség sikeresen lesöpörte az asztalról azt a jobbikos javaslatot is, amely  – többek között – 10 emberben maximalizálta volna az egy lakóhelyre bejelentett állampolgárok számát.

Emlékezetes, áprilisban nem egy választókörzetben tudták ezzel a módszerrel a választás eredményét torzítani. Száz számra jelentettek be lakóhely létesítésével külföldön élő, de magyar állampolgárságot szerzett magyar nemzetiségű személyeket olyan ingatlanokba, amelyeknek az adottságai alkalmatlanok voltak arra, hogy ennyi ember ott éljen.

Ennél is súlyosabb gond, hogy ez a nyilvánvaló csalás nem tűnt fel – és akkor nagyon finomak voltunk – a helyi illetékes szerveknek.

A fideszesek azonban bagatellizálták ezeket az eseteket is, sőt, a fideszes Becsó Károly szerint ilyenek nem is történtek. Mondta ezt annak ellenére, hogy nyomozás is zajlik ezekben az ügyekben.

Azonban a kormánypárti képviselőknek még maradt annyi energiájuk, hogy ismét belerúgjanak a devizahitel-károsultakba. Ugyanis megint nemet mondtak a kilakoltatások felfüggesztésére. Indoklásuk szerint a devizahitelesek ügyével nincs dolga a parlamentnek, mert az Orbán-kormány már mindent megoldott.

“A Fidesz abban érdekelt, hogy a jövőben se legyenek tiszták a választások, továbbra is nemtelen eszközökkel akadályoznák, hogy a magyar emberek akarata tükröződjön az eredményekben”

– fogalmazott Varga-Damm Andrea. A bizottság jobbikos tagja leszögezte, a Fidesz érdekelt abban is, hogy elárverezzék a magyar emberek ingatlanjait, ezért nem állnak a kormánypártiak a kilakoltatásra váró devizahitel-károsultak mellé.

(alfahir.hu)

[ad 13]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük