Csaknem harminc szabálysértés öt óra alatt

📺 Jakab Péter beszabadult az Echo TV-be: Önök végighazudták az elmúlt másfél-két évet
2018-10-12
📺 Végállomás: Csanádpalota
2018-10-12

[ad 1] [ad 2]

A rendőrök a közlekedési szabályok betartását ellenőrizték Szegeden. Kollégáink mintegy harminc szabályszegővel szemben intézkedtek.

A közlekedők biztonsága érdekében 2018. október 11-én tartott fokozott ellenőrzés során a passzív biztonsági eszközök használatát, az elsőbbségi jogra, a kanyarodásra, a megállásra és várakozásra vonatkozó szabályok betartását, valamint a sofőrök biztonságos járművezetésre alkalmas állapotát ellenőrizték.

A rendőrök az akció öt órájában csaknem harminc szabálysértővel szemben intézkedtek, akik többségükben a megállásra és várakozásra vonatkozó közlekedési szabályokat szegték meg. Az ellenőrzés célja nem a szankcionálás, hanem a közlekedési morál javítása, a balesetek megelőzése és a járművezetők figyelmének felhívása volt a jogkövető magatartásra.

A rendőrség a következőkre hívja fel a sofőrök figyelmét:

  • Járművel megállni és várakozni – ha közúti jelzésből vagy a KRESZ tiltó rendelkezéseiből más nem következik – csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad!
  • A bal oldalon történő megállást követően már az elindulás is kockázatot rejt magában! Ilyenkor a járművezetőnek két sáv forgalmát is figyelembe kell vennie.
  • A forgalomba való becsatlakozást megelőzően nem elég a visszapillantó tükrök használata! Javasolt hátrafordulással is meggyőződni a forgalmi sáv zavartalanságáról!
  • A szabályok ismerete nem csak a vizsgán, hanem a közúti közlekedés során is kötelező!

(police.hu)

[ad 13]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük