Napirendre se vették a közgyűlés feloszlatását Hódmezővásárhelyen

[share_box]

Napirendre sem vette Hódmezővásárhely fideszes többségű közgyűlése a polgármester javaslatát, amely az önkormányzat feloszlatásáról és új választás kiírásáról szólt volna – írja az Index tudósítása.

Az, hogy érdemben nem tárgyalják meg Márki-Zay javaslatát nem volt meglepetés, a Fidesz képviselői csütörtökön sajtótájékoztatón már jelezték, hogy nem támogatják a feloszlatást, mert a folyamatos kampány csak ártana a városnak.

A 24.hu azt írja: a napirend megszavazása előtti vitában Kószó Péter fideszes képviselő, volt alpolgármester azzal érvelt, hogy a közgyűlésben helyet foglaló képviselők régóta együtt dolgoznak, ezalatt 150 milliárd forint elköltéséről döntöttek a városban, és Márki-Zay Péter az, akinek távoznia kellene, ha nem tud velük együttműködni.

A polgármester viszont úgy fogalmazott: az szavazzon a feloszlatás napirendre vétele ellen, aki „még egy évig szeretné kínozni a város lakosságát és a gyerekeket”. Utóbbival arra utalt, hogy a patthelyzet miatt bezárhat a hódmezővásárhelyi gyerekek sportolási lehetőségét biztosító stadion.

A hvg.hu azt emeli ki: a fideszes többségű testület sem a feloszlatásra vonatkozó napirendet, sem több másikat nem engedett a közgyűlés elé. A pénteki közgyűlés alapján az is kérdéses, bármilyen működéshez kapcsolódó döntést meg tud-e hozni a városvezetés. Ha így marad a város költségvetése, amelynek módosítására induló napirendeket tárgyalásra sem vesz a közgyűlés, akkor a polgármester szerint is csőd jöhet és akkor a stadion, a városi strand és a városi tv lesznek az első bedőlő elemei a gazdálkodásnak.

Bottyán Róbert

Főszerkesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük