Lázár János is megszavazta a lakástakarékok állami támogatásának eltörlését

[share_box]

Ne legyenek illúzióink, az összes fideszes parlamenti képviselő, így a Csongrád megyei négyes választókerület képviselője, Lázár János is támogatta a Családok Évében a kevésbé családbarát lépést.

A lakás-előtakarékosság állami támogatásának kivezetésével a kormánypártok folytatják a magyar jövő felzabálását. A lakástakarékok állami támogatásának megszüntetésével a kormány a fiatalokba, a középkorúakba és az idősebbekbe is belerúgott. Azokba a kispénzű emberekbe, akik maguknak, vagy hozzátartozóiknak szerették volna megoldani a lakáshelyzetét.

A Fidesz statáriális módon végezte ki az lakástakarék intézményét, rengetegen nem tudnak majd új, vagy jobb minőségi otthont venni. A maffiakormány maffiamódszerekkel likvidálta a lakástakarék intézményét.

Még egy lakásvásárlási/bővítési hitelhez szükséges önrész összegyűjtéséhez sem lesz lehetősége az emberek többségének.

Magyarországon lakhatási válság van

A kormány a lakástakarékok kivégzésével tovább rontotta a népesedési kilátásokat, és felgyorsította az egyébként is nagy ütemű kivándorlást. Idén már 1300-nál több családot lakoltattak ki, és nem zárult le a devizahitelesek kálváriája sem. Minden bizonnyal Rogán Antal korrupt köreinek is kedvezni akart a kormánypárt, méghozzá a jelenleg nagyon népszerűtlen, s csak a jómódúaknak kedvező Nemzeti Otthonteremtési Közösségek rendszerének.

A CSOK-al nem lehet helyettesíteni a lakás-előtakarékokat, egészen más élethelyzetekre adnak ugyanis választ. A Jobbik a parlamentben is megpróbálta megakadályozni a Fidesz törvénymódosítását és Áder Jánosra is próbált nyomást gyakorolni, hogy ne írja alá ezt a kispénzű családok lakásszerzését, vagy lakásfelújítását teljesen ellehetetlenítő jogszabályt.

A Jobbik parlamenten kívüli eszközökkel is tiltakozik a Fidesz rekordgyorsasággal véghez vitt parlamenti és ,,kemény, markáns demonstrációkon” azon kívül is fellépnek az ügyben, valamint a köztársasági elnököt kérik majd fel alkotmányossági aggályaik eloszlatására.

Bottyán Róbert

Főszerkesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük