Tervek és megvalósulás

[share_box]

 

Az Építészek Világnapja alkalmából Ez van címmel nyílt kiállítás Hajós Tibor építész munkáiból, október 12-én délután a szegedi NKM Galériában.

A Pro Architectura-díjas építész kiállítását Nemesi Pál, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara építésügyért felelős alelnöke nyitotta meg a Klauzál téri kiállítóhelyen.

Hajós Tibor az elmúlt évben ünnepelte 50. születésnapját. Építészirodájában számos országos jelentőségű, Csongrád megyei és szegedi épület terve készült az elmúlt években. Többek között nevéhez fűződik a Gödöllői Királyi Váró vagy a MÁV Szegedi főpályaudvar rekonstrukciója is.

Eredményességét az elmúlt években számos díjjal ismerték el. A dinamikus építész elnyerte, a Pro Architectura-díjat, az Építészeti Nívódíjat és kétszer az ICOMOS díját is.

A Hajós Építész Iroda tulajdonosa építő dinasztia sarja. Talán ezért is az építészeti minőség és megbízhatóság vezérelve szerint alkot.

Rendkívüli erejű megvalósulásról tanúskodnak a tervei nyomán megépült épületek, értékbe foglalóan és a stílusok elvén összehangolva.

Több mint ezer megvalósult művéből válogatott a tárlatra, többek között a gödöllői királyi váró, az algyői termálfürdő, a szegedi nagyállomás, a dabasi, érdi, XVIII kerületi sportcsarnokok, a Lombard ház és a II-es kórház látványterveit, illetve egykori és jelenlegi állapotát is felvonultatja a Klauzál téri Galériában.

Hosszú évek kreatív munkája nyomán nagyon változatos világot alkotott. Mondhatjuk, hogy saját univerzumot épített fel, számos jelentős és maradandó épületet adva azoknak a tereknek, ahol valamennyien napi tevékenységeinket folytatjuk.

Ez van! – címmel, – két hónapon át, – gondolatai és keze munkáját magán viselő alkotásait Szegeden, az NKM Galériában nyílt kiállításán tárja az érdeklődők elé.

A péntek megnyílt kiállítást december 7-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük