📺 Hollandi√°ban, D√°ni√°ban √©s Izlandon futtattak l√°nyokat

[share_box]

 

Emberkereskedelem, p√©nzmos√°s √©s kitartotts√°g miatt n√©gy gyan√ļs√≠tottat vettek ŇĎrizetbe Szegeden a rendŇĎr√∂k.

A K√©szenl√©ti RendŇĎrs√©g Nemzeti Nyomoz√≥ Iroda (KR NNI) emberkereskedelem bŇĪntett √©s m√°s bŇĪncselekm√©nyek megalapozott gyan√ļja miatt folytat nyomoz√°st J. Lajos 38 √©ves szegedi lakos √©s t√°rsai ellen. A nyomoz√°s adatai szerint a f√©rfi bizony√≠that√≥an legal√°bb nyolc √©ve prostitu√°ltk√©nt foglalkoztatott egy szegedi l√°nyt Hollandi√°ban, D√°ni√°ban √©s Izlandon. A megkeresett p√©nz nagy r√©sz√©t vagy eg√©sz√©t elvette a prostitu√°ltt√≥l √©s ebbŇĎl fedezte saj√°t √©s csal√°dja meg√©lhet√©s√©t.

A nyomoz√°s tov√°bbi adatai szerint J. Lajosnak tudom√°sa volt arr√≥l, hogy bar√°tja, a 38 √©ves P. Mih√°ly szegedi lakos egy m√°sik l√°nyt, hasonl√≥an kizs√°km√°nyol √©s prostitu√°ltk√©nt dolgoztat. Amikor P. Mih√°lynak egy kor√°bban kiszabott jogerŇĎs √≠t√©let miatt b√∂rt√∂nbe kellett vonulnia, m√°sf√©l √©vre bar√°tj√°ra b√≠zta az √°ltala futtatott l√°ny ir√°ny√≠t√°s√°t √©s fel√ľgyelet√©t, amit J. Lajos √°tvett. Ezt a nŇĎt is Izlandra sz√°ll√≠totta, ahol a bŇĪnt√°rsa √°ltal meghat√°rozottak szerint megszervezte a prostitu√°lt lakhat√°s√°t, aki szint√©n nem tarthatta meg az √°ltala megkeresett p√©nzt.

A nyomoz√°s adatai szerint J. Lajos egyik rokona, J. M√°ria k√∂zremŇĪk√∂d√∂tt abban, hogy J. Lajos az illeg√°lis j√∂vedelmet ingatlanokba fektesse, valamint az is meg√°llap√≠that√≥ volt, hogy P. Mih√°ly feles√©ge t√∂bb alkalommal vett fel a prostit√ļci√≥b√≥l sz√°rmaz√≥ √∂sszegeket.

A KR NNI munkat√°rsai 2018. november 6-√°n t√∂bb szegedi helysz√≠nen √∂sszehangolt akci√≥t tartottak. A rendŇĎr√∂k elfogt√°k a bŇĪncselekm√©nyek elk√∂vet√©s√©vel megalapozottan gyan√ļs√≠that√≥ n√©gy szem√©lyt, valamint kutat√°sokat tartottak a hozz√°juk k√∂thetŇĎ ingatlanokban. Az akci√≥ alkalm√°val a rendŇĎr√∂k nagy mennyis√©gŇĪ k√©szp√©nzt, √©kszereket, t√∂bb szem√©lyg√©pkocsit, informatikai √©s telekommunik√°ci√≥s eszk√∂z√∂ket, valamint a bŇĪncselekm√©nyhez k√∂thetŇĎ dokumentumokat foglaltak le, √©s √∂t szegedi ingatlant, illetve azok haszon√©lvezeti jog√°t vett√©k z√°r al√°.

Az elfogott szem√©lyeket a nyomoz√≥k gyan√ļs√≠tottk√©nt hallgatt√°k ki, majd bŇĪn√ľgyi ŇĎrizetbe vett√©k ŇĎket √©s elŇĎterjeszt√©st tettek letart√≥ztat√°suk ind√≠tv√°nyoz√°s√°ra.

(police.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©. A k√∂telezŇĎ mezŇĎket * karakterrel jel√∂lt√ľk

shares