Utcát nevezhetnek el Makovecz Imréről a III. kerületben

Bizottsági alelnök lett az Európa Tanács Kongresszusában a jobbikos delegált
2018-11-10
📺 A Kapcsolat Központnál tüntettek, majd az intézmény kormánypárti vezetője süteményt kínált
2018-11-10

[ad 9] [ad 10]

Makovecz Imre Ybl Miklós-díjas építész, a magyar organikus építészet megteremtőjének nevét veheti fel a III. kerületi Kecske utca egy szakasza: a budapest.hu oldalon közzétett előterjesztés szerint az elnevezés a Kecske utca egy részének átnevezésével valósulhat meg, a Kecske utca Nagyszombat utcától Bécsi útig tartó szakaszán – a kerületi kezdeményezésről jövő szerdán dönthet a Fővárosi Közgyűlés.

Mint írták, Makovecz Imre (1935-2011) a Magyar Művészeti Akadémia egyik alapítója, örökös tiszteletbeli elnöke az akadémia Kecske utca 25. szám alatti irodaházában elnökként tevékenykedett. Szintén a kerület kezdeményezése alapján ismét lehet Óbudán Zichy utca egy névtelen közterület elnevezésével azon a részen, ahol korábban területrendezés miatt megszűnt az egykori Zichy utca. Óbuda történelmében nagy szerepet játszott a Zichy család, a közelben található a Zichy-kastély – írták a javaslatban.

Makón is őrzi a nevét közterület

2011 decemberében Makó városának képviselő-testülete úgy döntött, hogy Makoveczről nevezi el a korábbi Marczibányi teret, emlékezve arra, hogy a 2000-es évektől kezdődően a város új közintézményeit Makovecz, vagy hozzá szorosan kötődő tanítványai tervezték.

(hirado.hu nyomán)

[ad 12]

1 Comment

  1. Siklósi Péter szerint:

    Ha valaki,ő megérdemli,de azért A Kecske utcaiakat megkérdezték remélem,mert a kerület a Csúcshegyen pládul, a lakosok tiltakozása ellenére kérte az elnevezést a fővárostól most, egy csomagban a Vergiliusról utcra,ami idegen az ottani Vadászles, Őzsuta- ,Menedékház utcák közé ékelődve!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük