Kiss-Rigó László: a Fidesz áll ki leginkább a keresztény értékek mellett

Műpéniszes bábut is segítségül hív a dohányzás elleni küzdelemhez Lázár János
2018-11-16
📷 Volt, amikor Makót fél méteres hó borította
2018-11-16

[ad 4] [ad 3]

Interjút adott a Magyar Hangnak Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi egyházmegye püspöke, ám miután megkapta átolvasásra a beszélgetés leiratát, sajtófőnökén keresztül azt üzente, az interjú nem jelenhet meg. A hetilap a bevett gyakorlatnak és a jogszabályoknak is megfelelve a – diktafonra rögzített – beszélgetést az elhangzottakhoz hű formában így is közölte.

Kiss-Rigó elmondta: 2010-ben nem állt a Fidesz mellé. ,,Felvetődött a kérdés, hogy mely politikai erő áll ki a leginkább a keresztény értékek mellett. Ez egyértelműen a Fidesz volt akkor és azóta is. Az egyház vezetőinek ugyanúgy kötelességük erről beszélni, mint ahogy minden jóérzésű embernek.

A februári, időközi hódmezővásárhelyi választás kapcsán, amikor a templomban kampányoltak Hegedűs mellett és Márki-Zay ellen, a következőket mondta:

,,Az ügy fontos részlete, hogy nem a templom plébánosa, hanem az esperes – aki egyébként a szomszéd plébánia plébánosa – beszélt arról a mise után, hogy kire érdemes voksolni a közelgő polgármester-választáson. Az esperes úr azért volt ott, mert meghívták, és csak ott szembesült azzal, hogy a sajtó képviselői is jelen vannak. Nem szerencsétlen, hanem kötelességszerű volt a megnyilatkozás.”

Az interjú legérdekesebb része kétségkívül ez:

– Akkor is melléjük áll (a Fidesz mellé – a szerk.), ha mellőzik az ön által legfőbb hiányosságnak tartott józan ész iránti igényt, és félelemkeltésből próbálnak politikai tőkét kovácsolni?

– Valóban sok félelmet keltettek egyesek a kampány során, de értelmes ember nem ijed meg ilyesmitől. De mire gondol konkrétan?

– Továbbra is kormánypropagandára, amelyről önnek az ellenzék jut eszébe.

– Ugyanerről beszélek, hogy nincs meg a józan ész. Tudjuk, hogy milyen mélységre süllyedtek egyes ellenzéki pártok a témában.

– A kormány részéről ilyesmit nem lát?

– Olyan mélységben nem, az biztos.

A teljes interjú itt olvasható.

[ad 2]

1 Comment

  1. Karakó József szerint:

    Ha a püspök úr szerint a fidesz tettei is megfelelnek a keresztény elveknek, nem csam szöveg, akkor én annyival vagyok tisztességesebb, hogy csak ateista lehezek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük