📷 Makón nyílt kiállítása a hódmezővásárhelyi ,,alkotó honismerőnek”

Mentőautó-szimulátor segíti a képzést a Szegedi Tudományegyetemen
2019-01-09
A nap idézete
2019-01-10

Ormos Zsuzsanna, hódmezővásárhelyi képzőművésznek, a megyei honismereti kör aktív tagjának nyílt kiállítása Makón Alakváltozások címmel szerdán. A tárlat február 8-ig látható a Hagymaházban.

1965-től a szegedi tanárképző főiskolára járt magyar-rajz szakra, utána pedig tanítással telt az idő. Évek teltek el, mire úgy döntött, hogy táborokra, művésztelepekre jelentkezik. Először Gyulára jelentkezett 1987-ben, ott tanulta azt a technikát, amit jelenleg is alkalmaz.

Makóra a grafikai lapjaiból hozott keresztmetszetet, 28 lapot a kezdetektől napjainkig. A témája természetből merített. – A lényege, hogy amit látok, például egy szőlőtőke darabot, akkor elkezdek belelátni egy Pinocchiót. Tehát tulajdonságokkal, típusokkal, érzelmekkel ruházom fel. Persze nem kell mindenkinek ugyanazt látnia amit én, de én így közvetítem ezeket – fogalmazott.

Ormos Zsuzsanna már nem tanít, nem is hasonló vehemenciával alkot, mint a ’90-es és 2000-es években, de csinálja. Elárulta, a honismereti kirándulások alkalmával rengeteg motívumra lel, de elég csak a Tisza környékére mennie, vagy csak a parkok, erdők aljnövényzetében kutatnia.

– Részt vettem az alkotó honismerők kiállításán, ahová négy rajzot adtam be, Oláh Nóra ott látta a rajzaimat és meghívott Makóra. Nagyon örülök és nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek – mesélte.

A kiállítást Hézső Ferenc festőművész, nyugalmazott tanszékvezető tanár nyitotta meg. Az ünnepségen Rónai Dániel művésztanár és növendéke, Gera Bazsó játszott gitáron.

1 Comment

  1. Palisca Mária szerint:

    Szívből gratulálok a világ legcsodálatosabb Tanárnőjének! Imádtuk mindnyájan, akik lehettünk olyan szerencsések, hogy általa ismerkedjünk meg a művészettörténettel. Nem csak tehetséges művész de fantasztikus ember is! Sokan nem válhattunk volna azzá, akik lettünk, ha nem Ő tanít annak idején. Nekem külön van szerencsém egy csodás kis metszete birtokosának lenni. Nagyon-nagy becsben tartom! Még nagyon sok, egészségben eltöltött alkotóévet kívánok Neki!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük