Huszonhárom határsértőt találtak két járműben Csanádpalotán

📺 Körözött BMW Csanádpalotán
2019-01-14
A földön fekve kért segítséget egy idős asszony Makón
2019-01-14

Egy kisteherautó ellenőrzése során 13 határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán vasárnap éjszaka. Hajnalban egy kamion ellenőrzése során további 10 határsértőre bukkantak.

A brit honosságú járművet 2019. január 13-án 22 óra 30 perckor közösen ellenőrizték a magyar és román rendőrök a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. Ennek során a jármű vezetőfülkéje és a raktér között speciálisan kialakított részben 13 embert találtak megbújva. A csoport tagjai közül egy férfi szír, míg a többiek iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A tehergépkocsi litván állampolgárságú vezetőjével szemben embercsempészés, a megbújt személyekkel szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

A török honosságú járművet 2019. január 14-én 3 óra 20 perckor közösen ellenőrizték a magyar és román rendőrök a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. Ennek során a jármű rakterében a szállítmány közt 10 határsértőt találtak megbújva. A csoport tagjai iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A tehergépkocsi török állampolgárságú vezetőjével szemben embercsempészés, a megbújt személyekkel szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

(police.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük