Makón is lesz forgalomlassító demonstráció

Becsült olvasási idő: 1 perc

Ahogy az ország számos városában, úgy Makón is lesz félpályás útlezárás a rabszolgatörvény és a kormány politikája ellen tiltakozva. A figyelemfelhívó akció január 19-én, szombaton lesz 10 és 13 óra között a Szegedi utcán, a Lonovics sugárút és a Páva utca közötti szakaszon.

Jani László, a rabszolgatörvény elleni decemberi makói tüntetés szervezője forgalomlassító demonstrációt jelentett be. Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció Csongrád megyei négyes választókerület elnöke szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a DK minden segítséget megadott neki, továbbá várják a szakszervezetek és a többi párt csatlakozását is, az MSZP-t, a Jobbikot, a Momentumot, az LMP-t, a Párbeszédet, azokat, akik tudják támogatni a civil kezdeményezést.

Felhívta Czirbus Gábor alpolgármester, a helyi Fidesz elnökének figyelmét, hogy csak akkor jelenjen meg, ha támogatja a tüntetők törekvéseit. A decemberi tüntetésen a rendezők felszólítása ellenére sem hagyta el a helyszínt, miközben nem jelentette be a teaosztást. Újságírói kérdésre Mucsi elmondta: akciót szervezett ugyanarra a helyszínre ahol a tüntetés volt, viszont egyeztetnie kellett volna a szervezővel. Így viszont megsértette a gyülekezési törvényt, megzavarta a rendezvényt, ezért Mucsi a vitákat megelőzendően kérte: ne lépjen fel provokatívan, csak akkor vegyen részt a demonstráción, ha egyetért annak céljaival.

Tetszett a cikk? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Szóljon hozzá

shares