Makón is lesz forgalomlassító demonstráció

2019-01-16
Írásban szavaznak az önkormányzati cégek dolgozói Hódmezővásárhelyen, akarnak-e túlmunkát
2019-01-16
A nap idézete
2019-01-17

Ahogy az ország számos városában, úgy Makón is lesz félpályás útlezárás a rabszolgatörvény és a kormány politikája ellen tiltakozva. A figyelemfelhívó akció január 19-én, szombaton lesz 10 és 13 óra között a Szegedi utcán, a Lonovics sugárút és a Páva utca közötti szakaszon.

Jani László, a rabszolgatörvény elleni decemberi makói tüntetés szervezője forgalomlassító demonstrációt jelentett be. Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció Csongrád megyei négyes választókerület elnöke szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a DK minden segítséget megadott neki, továbbá várják a szakszervezetek és a többi párt csatlakozását is, így az MSZP-t, a Jobbikot, a Momentumot, az LMP-t, a Párbeszédet és azokat, akik tudják támogatni a civil kezdeményezést.

Felhívta Czirbus Gábor alpolgármester, a helyi Fidesz elnökének figyelmét, hogy csak akkor jelenjen meg, ha támogatja a tüntetők törekvéseit. A decemberi tüntetésen a rendezők felszólítása ellenére sem hagyta el a helyszínt, miközben nem jelentette be a teaosztást. Újságírói kérdésre Mucsi elmondta: akciót szervezett ugyanarra a helyszínre ahol a tüntetés volt, viszont egyeztetnie kellett volna a szervezővel. Így viszont megsértette a gyülekezési törvényt, megzavarta a rendezvényt, ezért Mucsi a vitákat megelőzendően kérte: ne lépjen fel provokatívan, csak akkor vegyen részt a demonstráción, ha egyetért annak céljaival.

1 Comment

  1. Laci szerint:

    M1GTamás erölködhetsz, de Ugyanolyan nulla maradsz mint a példaképed. Munkárol meg nem nagyon kellene beszélned mert fogalmad sincs róla mi az.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük