Bekerült a város közalapítványának tagjai közé Rója István

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Pedig még két éve sincs, hogy az általa igazgatott gimnáziumot nem találták elég innovatívnak a város vezetői, tavaly ilyenkor pedig az MSZP-Párbeszéd jelöltjeként országgyűlési képviselőjelölt volt. Rója István most bekerült a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány kuratóriumi tagjai közé.

,,Rutinszerű, megfáradt pályázót 5 évre kinevezni, megfontolandó dolog; hol van az innováció a pályázatból; ha ez egy tényleg jó iskolának számít a városban, akkor miért mennek el Szegedre tanulni a fiatalok; miért kell középfokú vizsga miatt különórára elmennie a diákoknak; az egykori gimisek miért nem jönnek vissza dolgozni a városba” – ilyenekkel támadták 2017 áprilisában a József Attila Gimnázium akkori igazgatójának pályázatát a város fideszes képviselői.

A makóiak később tüntettek Rója mellett, ám az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára, Palkovics László érvénytelennek nyilvánította a pályázatát. 2017 augusztusában Botka László, még az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként jelentette be Makón, hogy Rója István indul a Csongrád megyei négyes választókerületben. Az áprilisi választás eredményét ismerjük – Rója visszament tanítani.

Hétfőn rendkívüli testületi ülést tartottak Makón, melynek egyik napirendi pontjaként a közalapítvány került szóba. Ennek kuratóriumi elnöke dr. Halmágyi Pál, tagja Gilinger András, Gilinger Katalin, dr. Faludi Zoltán és Urbancsok Zsolt. Utóbbi 2018. december 14-én lemondott tagságáról, a helyére Rója Istvánt javasolták.

A közalapítvány feladata többek között művészeti csoportok segítése; oktatási, közművelődési feladatok támogatása; amatőr és tömegsport támogatása; hagyományok ápolása, kulturális rendezvények támogatása.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá