Undorító stílusban kommentel a fideszes háziorvos

[share_box]

Komoly vita alakult a Makó Híradó közösségi oldalán néhány napja az egyik poszt alatt. A vitában Bán Péter makói háziorvos is részt vett és nem fogta vissza magát.

Ahogy a hozzászólásaiból és a korábban megjelent tudósításokból is kiderül, a doktor úr a kormánypárt lelkes támogatója. A makói polgármester is szívesen tart sajtótájékoztatót vele közösen: https://makohirado.hu/2019/01/24/februar-vegen-kezdodhet-a-kalvin-utcai-rendelo-elbontasa/

A kialakult vitában az alábbi jelzőkkel illette a másik felet:

kommunista”, „komcsi”, „szerencsétlen” „érvek nélkül komcsiként élni, szánalmas”, „magafajta senkiházi”, „Ön melyik egyetemen végzett, ja a marxistán gondolom, mert túl sokra nem vitte ugye”.

Meglehetősen egyszerű világfelfogásra utal, hogy mindenki más, aki nem fideszes, az kommunista. De ez legyen a legkisebb gond. Bízunk benne, hogy a Tisztelt doktor úr ezeket a ,,kommunistákat” (tehát minden nem Fidesz-szavazót) is ugyanúgy ellát, amikor befáradnak hozzá a rendelőbe betegen, mintha fideszesek lennének.

Az orvosok a legtöbb településen köztiszteletben álló személyek, hiszen az egyik legfontosabb, legmegbecsülendőbb munkát végzik. Sokan odafigyelnek arra, amit mondanak. Részt vesznek a közéletben is, jól bizonyítja azt, hogy a makói testületben két orvos ül. Talán éppen ezért nagy felelősséggel kell megnyilvánulniuk. Véleményük hatással van a közbeszédre.

Rengetegen írtak már a közbeszéd egyre züllöttebb állapotáról. Ha megnézzük a különböző közösségi oldalakon a kommenteket, akkor látjuk azt az elképesztő méretű gyűlöletet, amellyel az emberek viseltetnek egymás iránt. Ha a társadalom szempontjából oly fontos feladatot ellátó orvos is így nyilvánul meg egy embertársával folytatott vitában, akkor tényleg komoly gond van.

Íme a ,,beszélgetés” részletei:

Bottyán Róbert

Főszerkesztő

2 thoughts on “Undorító stílusban kommentel a fideszes háziorvos

 • 2019-01-31 at 4:50 du.
  Permalink

  Furcsa, hogy a Gyurcsánnyal lepaktáló párt “nem hírportáljának” sértő a kommunista/komcsi jelző. Kinek nem inge, ne vegye magára egyébként.:))) Az meg végképp az, hogy a “jogállamiságot” folyamatosan megkérdőjelező párt meg kívánná vonni Bán doktortól a szabad szólás jogát. A másik, hogy a városvezetés és a FIDESZ nagy kritikusa, Erdeiné Klárika a doktor úr páciense, aki pl. nagyon tiszteli és elismeri a munkáját. Azt persze elhiszem, hogy a facebook kommenteket eddig agresszíven leuraló ellenzékieknek fáj, ha az igazat olvassák magukról.

  Válasz
 • 2019-01-31 at 10:04 du.
  Permalink

  Nem hiszem, hogy egy háziorvosnak, és az asszisztensének pártelkötelezettségével kellene kitűnnie! Járjanak inkább továbbképzésekre, és mentális szintentartókra, mert komoly baj lehet abból, ha szelektálnak a betegek között!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük