A Csongrád Megyei Közgyűlés törvénysértő határozatot fogalmazott meg

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Fideszes profizmus.

Ismert: a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a Csongrád Megyei Közgyűlés határozatát hatályon kívül helyezte dr. Kiss Attila mandátum-megvonása ügyében. Az összeférhetetlenség tárgyában hozott határozatoknak tartalmazniuk kell azokat a körülményeket, amelyek ezt megalapozzák, valamint az összeférhetetlenség kimondását.

A jobbikos képviselőt érintő határozatból teljes egészében hiányoznak az összeférhetetlenség megállapításának alapjául szolgáló tények, ténymegállapítások. A határozat nem tartalmazza annak világos levezetését, hogy mely konkrét körülmények és tények vezettek az összeférhetetlenség kimondásához. Magyarul, a fideszes Kakas Béla vezette hivatal rosszul szövegezte, a törvényt figyelmen kívül hagyva fogalmazta meg a határozatot.

E-mailben megkerestük a Csongrád Megyei Közgyűlést pénteken. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan fordulhatott az elő, hogy egy határozatot nem tudtak a törvényeknek megfelelően megírni és ki ezért a felelős. Amint válaszolnak, közzétesszük oldalunkon.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá