Honvédi lakó: a polgármester 2014-ben ígéreteket tett és még most is tudja, hogy kell ígérgetni

[share_box]

Az oldalunk által már többször bemutatott, honvéd városrészben élő Dömötör Attila nyílt levelet írt Makó polgármesterének címezve. Ezt változtatás nélkül közöljük:

,,Tisztelt Makó Város Polgarmestere, Farkas Éva Erzsébet!

Alulírott makói lakos engedje meg, hogy egy pár szóban, illetve mondatban kifejezzem saját, illetve honvéd városrész lakosok véleményét! Ugyanis megpróbáltam Öntől harmadik hónapja meghallgatást kérni, amelyben titkára azt az ígéretet tette, hogy telefonon fel fog hívni és időpontot fogunk egyeztetni a megbeszélés céljából. Ez sajnos a mai napig nem történt meg. Szerény véleményem szerint az Ön titkársága is megtanulta azt, hogy ígérgetni tudni kell!

2014 októberében Önt megválasztották polgármesternek, abban a reményben, hogy jobb lesz Makó városnak. Abben az évben Ön ígéreteket tett, azóta 2019-et írunk és még most is tudja, hogy kell ígéreteket tenni. Hiszen, hogy is történhetne ez másképp, mivel az ígéret földjén élünk. Sajnálatos módon veszem és vesszük tudomásul, hogy honvéd városrész uniós pénzéből a mai napig nem történt semmi.

Alapjául véve az az 1 milliárd forint a mai napon már nem 1 milliárd. Ha csak az építőipari anyagok áremelését, a forint gyengülését stb. figyelembe véve már abban az esetben is a Makó honvéd városrész projektje nem tud 1 milliárd forintból megvalósulni. Továbbá nem vagyok építészmérnök, de a valóságot át tudom tekinteni. 12-14 önkormányzati ingatlanra 12-14 millió forintot költeni/lakásonként eléggé rossz döntés, pénzpazarlás és egy hozzá nem értő szakember helytelen döntése. A jelenlegi viszokhoz képest egy szegedi panel lakás 10-14 millió forint között mozog. Ehhez képest Önök csak felújításra költöttek ilyen nagy összeget. Nem beszélve arról, hogy nem a lakosok tették rendbe az udvarukat, hanem közmunkásokkal tetették rendbe az udvart, ami a lakosok feladata lett volna és nem pedig a Makó város közpénzéből.

Igen törvénysértő és rossz döntés volt honvéd városrészből bizonyos utcákat kiszegregálni az úgynevezett Kaláka-programból, ami igen sajnálatos és esélyegyenlőtlen. Mielőtt Ön lett volna a polgármester annyiszor elhangzott, hogy az előző polgármester miért költ annyi pénzt a fürdőre és ennek ellenére azt látjuk, hogy a jelenlegi álláspont szerint az Önök vezetése még több pénzt költ a Hagymatikumra.

Én magam és Makó honvéd városrész lakói szerint az uniós 1 milliárd forint nem az ígérethez és a látványtervhez képest fog megvalósulni, ezért aláírásgyűjtéssel Strasbourghoz fogunk fordulni. Továbbá szeretnénk, ha a mélyszegénységben élőknek esélyegyenlőséget, megélhetőséget biztosítanának és nem pedig 50 ezer forintos közmunkabérből kellene megélni. Egy betelepült migráns jobban megél szociális támogatásokból, mint a magyar becsületes munkás 10-12 óra hosszás munkaviszonyából.

Tisztelettel: Dömötör Attila, Makó 2019. 01.29.”

Bottyán Róbert

Főszerkesztő

One thought on “Honvédi lakó: a polgármester 2014-ben ígéreteket tett és még most is tudja, hogy kell ígérgetni

  • 2019-02-05 at 11:25 de.
    Permalink

    Tisztelt cím. Kíváncsi lennék Dömötör úr mennyi adót fizetett be akár a magyar államnak akár Makó önkormányzatának . Nagyon szeretném tudni mít tett szűk kis városunkért , az esetleges háborgáson kívül akár fizikailag is . (szemét szedés fűnyírás stb.) Honvéd városrész azt gondolom igen is sok segítséget kapott akár közmunka ,akár fecske ház felújítás terén. Rengeteg olyan hely van ahol a közmunkások nem érnek oda ,és mégis megy tisztán tartás ,akár a hó durás stb. A kedves levélíró mindig és mindenkor betartotta az ígéretét ?….. Szokták mondani az dobja az első követ ki maga is bűntelen….

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

shares