A Hagymatikumnak önerőből kell megoldani a karbantartásokat, a polgármester nem ad nekik plusz pénzt

Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Farkas Éva Erzsébet úgy van vele, hogy a fürdő gazdálkodja ki magának az összeget – derül ki a Hagymatikum Felügyelő Bizottságának 2019. január 15-i üléséből.

A jegyzőkönyv szerint Gergely Gábor, a gyógyfürdő igazgatóságának elnöke elmondta: a polgármester és a pénzügyi iroda vezetőjével történt egyeztetés után azt a tájékoztatást kapta, hogy a 60 millió forintos felújítással a gépészeti, műszaki területen a cég ne számoljon, ha meg tudja oldani, gazdálkodja ki maga. Ide tartozik többek között a tanuszoda légkezelőinek karbantartása, az étterem légcsatornájának takarítása és a külső élménymedence gépháza.

Az előző években 50 millió forintos önkormányzati támogatást kértek, de Farkas Éva Erzsébet kérése, hogy a cég oldja meg 30 millió forintból. Ennek érdekében növekedést vállaltak az étterem bevételeit illetően, így talán lesz akkora árbevétel és önerőből finanszírozni tudják a felújításokat.

Magyarán, a működési támogatást nem használja fel a fürdő és azt fordítja felújításra, viszont így nincs sok tartalékuk.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá