📺 Szalagot kaptak Makó legrégebbi középiskolájában is

[share_box]

Utolsóként a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola tartott szalagavató bált. A szombati ünnepségen négy osztály 72 tanulóját köszöntötték. Még több fotó a Galériában!

A szalagavató mindig nagy esemény az iskola életében, ez az első pont, amikor az érettségire, szakmai vizsgára felkészülés útján elindulnak a diákok. Ők egy megújuló, fejlődő iskolában végeznek és a fejlődés elindulásakor már itt voltak, a részesévé váltak – fogalmazott Horváth Zoltán.

Az igazgató úgy véli, egy iskola rangját nem az alapításának időpontja, iskolába beiratkozottak száma határozza meg, hanem az ott folyó munka minősége. Példaként elárulta, hogy nőttek a tanulmányai átlagok, 3 év alatt a felére csökkentek a hiányzások, 13-ról 46-re nőtt a települések száma, ahonnan a diákok érkeznek, tehát az iskola elfogadottsága is nőtt.

A végzősök mezőgazdasági gépésztechnikusnak, mezőgazdasági technikusnak, kertésznek és dísznövénykertésznek készülnek. Van aki érettségi után itt marad technikusi vizsgára, néhányan főiskolára, egyetemre mennek, a technikusi és szakmunkás vizsga után sokan munkát vállalnak.

Bottyán Róbert

Főszerkesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük