Ki kell cserélni az Elios lámpákat Hódmezővásárhelyen

[share_box]

A vasútvonal mentén az ELIOS-projekt keretében felszerelt lámpatestek helyett újakat kell felszerelni, mert a jelen közvilágítás nem megfelelő sem a fényerősség, sem az egyenletesség szempontjából  – közölte Márki-Zay Péter.

A polgármester azt írja: nagy könnyebbség a városnak, hogy ezek a lámpák már újak és jobbak lesznek – ugyanakkor komoly teher lesz majd a jövőben valamennyi egyéb lámpa korszerűbbre cserélése. A gyalogátkelőhelyeknél máris foglalkozunk a kérdéssel, elsőként a Tóalj és a Hódtó utcákban.

Hódmezővásárhely volt az első város, ahol a miniszterelnök vejének volt cége előtűnt a semmiből

A hódmezővásárhelyi referencia után több önkormányzat is az Elios Zrt. közreműködésével szereltetett LED-lámpákat az utcákra. Tavaly kiderült, hogy számos esetben az OLAF is vizsgálódott és számos javaslatot tett a magyar nyomozó hatóságoknak azzal, hogy vizsgálják ki a szerződéskötéseket, de a nyomozóhatóság lezárta az ügyet.

Nem Hódmezővásárhely lesz az első, ahol belekezdenek az Elios Zrt. projektjeiben felújított közvilágítás javítgatásába. Tavaly februárban Vácott, nemrég pedig az derült ki, hogy a kudarcok és a gyanúsítások ellenére Szombathelyen is kicserélik a lámpatesteket. A feltételezések szerint Tiborcz István köreiből kerül ki az új vállalkozó is. Arról pedig már jóval korábban panaszkodtak Dunaújvárosban, és Szekszárdon is, hogy naplemente után az orrukig látnak.

Bottyán Róbert

Főszerkesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük