Idén ősszel újratárgyalják Muki ügyét

📺 Vásárhelyi Fidesz elnök: a gyűlöletkampány nem a helyi Fidesztől indult el
2019-02-17
A nap idézete
2019-02-18

Már szabad emberként köztünk járhatna a 13 éve rács mögött ülő, Muki nével elhíresült K. András.
Az elítéltek sorsáról döntő bíró azonban úgy határozott, nem engedi ki kedvezménnyel, nem helyezi feltételesen szabadlábra, így Pénzes Henrietta kegyetlen gyilkosa továbbra is a börtönben marad. Ügyét azonban idén ősszel újra előveszik majd – írja a Blikk.

A bulvárlap szerint K. Andrásnak a bíró – reá nézve kedvezőtlen – ítélete nem szegte kedvét, sőt, elhatározta: mindent megtesz, hogy idén novemberben kiengedjék.

Információik szerint a férfi a fegyházban konyhai munkát végez, az általános iskolai tanulmányait pedig már befejezte. Az anyja pár éve meghalt, Muki azonban nem maradt látogató nélkül: lány testvére jár a beszélőkre a börtönbe, aki azt is megígérte neki, hogy a szabadulása után segít munkát találni. K. András tényleges börtönbüntetése 2021-ben járna le. Pénzes Henrietta nagymamája a lány halála óta mindennap kimegy a temetőbe, mert megnyugvást csak az unokája sírjánál talál.

Mint ismert, a férfi 2006-ban követte el a szörnyű bűntényt: Makó külterületén megerőszakolta, majd egy fához kötözte a magyarcsanádi lányt. A bűncselekmény idején mindössze 14 éves K. motorral a városba hajtott, benzint vett, visszament, majd lelocsolta és meggyújtotta, aztán pedig a sorsára hagyta védekezésre képtelen áldozatát. Henriettának még volt annyi lélekjelenléte, hogy kiszabadítsa magát, és addig szaladt, míg segítséget kért egy hagymaszedőtől. A lány életéért hetekig küzdöttek az orvosok, szervezete azonban nem tudott megbirkózni az égési sérülésekkel: huszonegy nap múlva meghalt.

K. András a büntetőeljárás alatt öt különböző vallomást tett, ebből a bíróság arra következtetett, hogy szavahihetetlen. Anyja állította: nem a fia, hanem egy másik, szintén Makón élő férfi követte el a borzalmas gyilkosságot. Gyereke csak azért vállalta csak magára a bűncselekményt, mert félt a valódi elkövetőtől.

Az első fokon eljáró bíróság aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, erőszakos közösülés és kifosztás miatt 14 év börtönbüntetést szabott ki. Másodfokon súlyosított a bíró, a vádlott 15 évet kapott. Nagykorúsága óta Mukis a büntetését fegyházban tölti.

(blikk.hu nyomán)

1 Comment

  1. Nóra szerint:

    Most komolyan nemvolt neki eleg ez meg ujratargyaljak ugyanmar masokatmeg kiengednek szonelkul targyalasnelkul aki bunos aki meg nem azt meg szivatjatok ugyan mar eleg szegyeletes hogy ien a torvenyben levo emberekis

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük