A volt főjegyző szerint ahol az aláírása szerepel, ott két különálló oldalrészt másoltak ki

📷 A kiszombori U19 nyerte a villámtornát
2019-02-18
📷 Amíg közpénz milliárdok kerülnek a profi sportba, addig így néz ki egy sportpálya Makó-Újvároson
2019-02-18

Korsós Ágnes közösségi oldalán reagált a nemrég bevezetett új, hódmezővásárhelyi városházi beléptetéssel kapcsolatban. Szerinte nem szabályos, amit alkalmaznak a polgármesteri hivatalban, az aláírásával bemutatott dokumentum pedig két különálló oldalrészből származik.

Beszámoltunk róla: február 11-től a Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatalban is bevezették a beléptető rendszert, amely szerint csak a személyazonosság előzetes ellenőrzését követően lehet belépni, kizárólag a Kossuth tér felőli főbejáraton keresztül. 50 millió forintos technikai eszközökkel biztosítani lehetne, hogy az ügyfelek által szabadon megközelíthető hivatali helyiségekhez, így különösen az ügyfélszolgálathoz és a pénztárakhoz előzetes ellenőrzés nélkül juthassanak el a polgárok, erre is szerepel előirányzat az egyelőre el nem fogadott költségvetésben. Erre saját facebook oldalán reagált a címzetes főjegyző.

,,A Polgármesteri Hivatal Gyorshír szolgálatára, két különálló oldalrészt másoltak ki Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Informatikai Biztonsági Szabályzatából, amely jóval több mint száz oldalas dokumentum. (továbbiakban: Szabályzat) A Szabályzat első oldalán nem szerepel aláírás! Talán ésszerűbb lett volna, ha már egy részét nyilvánosságra hozzák, a teljes anyagot feltenni az Önkormányzat honlapjára, ahol bárki elolvashatja és láthatja, hogy miről és kikről szól!?”

– írta. Hozzátette:

,,Többször áttanulmányoztam a vonatkozó jogszabályokat, nem találtam nyomát annak, hogy a Polgármesteri Hivatalba –nem elektronikus ügyintézésre- beérkező ügyfeleket az Informatikai Biztonság miatt személyi azonosításra alkalmas okirataik felmutatására kell a jelen szakaszban kötelezni. De amennyiben ez elkerülte a figyelmemet, elnézést kérek! Biztos vagyok abban, hogy az Informatikai Biztonsági rendszer kialakításáért felelős jegyző kapásból idézni fogja tudni, a konkrét törvényi hely megjelölésével, az előírást, szó szerint közölve azt.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük