Idén is folytatódnak a fejlesztések Algyőn

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A fejlesztési koncepciót október óta tárgyalták és most fogadták el. Épül a medence és egy fedett jégpálya; átadják a 13 lakásos ,,zöld iskolát” és a Területi Operatív Programos fejlesztéseket; befejezik a Tisza menti fejlesztéseket; elkezdődik a Bartók Béla utca rekonstrukciója, útaszfaltozás többfelé és a 30 millió forintos járdafejlesztés.

Molnár Áron független polgármestertől megtudtuk: a költségvetés főösszege 3,2 milliárd forint, ebből bevételi oldalon 2 milliárd szerepel, a többi gördülő, előző évekről felhalmozott tartalék. Az önkormányzati cégek, szolgáltatások működése biztosítva van, ezen kívül fejlesztésekre is marad. Sok saját erős fejlesztésre számítanak idén, hiszen kifutnak a jelenlegi pályázatok, az új magyar falu programba pedig nem férnek bele a lakosságszám miatt.

Ugyanakkor nagy elvonással kell számolniuk: 118 millió forintot általános működési támogatásként nem kap meg a település a magas adóerő-képességre hivatkozva, illetve 253 millió forintot szolidaritási hozzájárulásként a kormány elvon. – Ez a közel 380 millió forintos hiány, elvonás még elviselhető – tette hozzá a faluvezető.

A támogatási formák megmaradnak, sőt újak is indulnak. A lakásfelújítási támogatásra 65 év alatt bárki pályázhat a 10 évesnél régebbi épületeknél, a helyi védettségű épületekre pedig vissza nem térítendő támogatást tudnak adni, ha az utcafrontot érintő munkánál a megfelelő anyagok beépítése többletköltséget jelentene az általánosan használt anyagokhoz képest. Plusz költségként a bérköltségek emelkedése jelent meg a saját tulajdonú cégeknél.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá