Úgy néz ki, minden készen áll a piac költözésére

Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Csütörtök délután újabb fórumot tartottak a makói piac Deák Ferenc utcáról való ideiglenes átköltözéséről. A bő félórás eszmecserén főleg a közlekedés és az árusító padok kiosztása került szóba.

Farkas Éva Erzsébet polgármester kifejtette: 22 faházat helyeznek ki, ezek között vannak vadonatújak is. Egyeztetés zajlik a polgárőrséggel az őrzésről, de kamerákat is szereltek fel. A parkolás a Teleki László, József Attila és Hollósy Kornélia utcán lehetséges, továbbá tervek között szerepel, hogy a buszmegállónál és a Galamb iskola sportpályáján is meg lehessen állni autóval. Gondoltak a kerékpártárolókra is, ezeket a parkoló mindkét bejáratánál kihelyezik.

Nagy Nándor, a piacot üzemeltető Városgazdálkodási Nkft. ügyvezetője elárulta, megvannak a szükséges engedélyek, a hatóságok szerint a faházas kitelepülések működése rendben lesz.

Horváth Imre a padszámozásokról érdeklődött. Az ügyvezető elmondta, úgy osztják el őket, hogy nagyjából ugyanazon a helyen fognak árulni, mint eddig, a Deák Ferenc utcán.

Mándoki Ferenc szerint senki sem kérte a Deák Ferenc utca és a piac felújítását, a pénzt leszakadó városrészekre is el lehetett volna költeni. A polgármester válaszában közölte: egy város sem lehet büszke magára, amíg a közösségi terek nincsenek felújítva, ezekhez sorolta a rendelőket, oktatási intézményeket is. További kérdésre Farkas Éva Erzsébet elmondta, a forgalomváltozás és parkolás miatt kérték a megfelelő táblák kihelyezését a rendőrségtől, hogy ezáltal ne büntessenek meg senkit.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá