Hét szabadtéri tűzesethez riasztották a tűzoltókat

[share_box]

A hétvégén Makón, Magyarcsanádon, a 47. számú út mellett, Csongrád-Bokroson, Zákányszéken és Mindszenten volt dolga a tűzoltóknak.

Körülbelül ezer négyzetméteren gyulladt meg az aljnövényzet pénteken délelőtt Makón, a Rákosi út mellett. A tüzet a makói és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók oltották el.

Kora délután Szeged és Hódmezővásárhely között, a 47. számú út mellett égett erdősáv aljnövényzete, mintegy egyhektáros területen. Ezen kívül 20 körbála szalma is a lángok martalékává lett. A helyszínre szegedi és hódmezővásárhelyi tűzoltó egységek érkeztek és négy vízsugárral eloltották a tüzet.

Este Magyarcsanádon, a Szegedinác Péró utcában égett nádas terület 3000 négyzetméteren. A tüzet a makói és a hódmezővásárhelyi tűzoltók fékezték meg.

Szombaton kora este Csongrád-Bokroson egy tanya mellett mintegy ezer négyzetméteren lángolt az aljnövényzet. A tüzet a helyszínre érkező csongrádi hivatásos tűzoltók oltották el.

Vasárnap nem sokkal hajnali öt óra után egy 80 négyzetméteres lakóépület égett Zákányszéken. A helyszínre ruzsai és szegedi hivatásos tűzoltó egységek érkeztek, akik három vízsugárral eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Kora este Makón, a Vasút soron ezer négyzetméteres területen lángolt az aljnövényzet. A helyszínre érkező makói tűzoltó egység egy vízsugárral fojtotta el a tüzet.

Több mint 10 hektáros területen gyulladt meg száraz fű, illetve nádas Mindszent közelében az esti órákban. A tüzet hódmezővásárhelyi, szentesi, csongrádi, orosházi és kunszentmártoni hivatásos tűzoltó egységek oltották el.

(Csongrád Megyei Katasztrófavédelem, fotó: illusztráció)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük