Egy makói nő erőszakkal próbálta meg behajtani az albérleti díjat

[share_box]

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a makói nőnek a letartóztatását, aki erőszakkal próbálta meg behajtani bérleti díj követelését – írja az ügyészség.

A gyanú szerint a gyanúsítottól a sértett 2018. év végén bérbe vette makói házát havi 50.000 forintos bérleti díj ellenében. A házból azonban négy nap tartózkodást követően kiköltözött, bérleti díjat nem fizetett, amelyet a gyanúsított többször próbált meg elkérni tőle. Ennek során 2019. március 17. napján, a délelőtti órákban Makón, a bérlet tárgyát képező ingatlan előtt elsétáló sértettet a gyanúsított

arcon ütötte, kiabált vele, majd közölte, hogy azonnal fizessen neki 10.000 forintot, vagy kérjen kölcsön, különben elvágja a torkát.

Ennek oly módon is nyomatékot adott, hogy ujjával a nyakán mutatta mindezt a sértett felé. Miután fenyegetésének eredménye nem lett, még aznap délután felkereste a sértettet, és az ingatlan falát verve kiabálta, hogy mindannyian meghalnak, akik a házban vannak, és fizessenek, vagy meghalnak. Ezt követően megpróbálta a sértettet a gyanúsított megütni, azonban őt megakadályozták ebben.

Az önbíráskodás bűntettének kísérlete, valamint a testi sértés vétsége miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük