Farkas Sándor, a vagyonnyilatkozatok virtuóza lett Csongrád megye díszpolgára

[share_box]

Szerinte semmit nem számít, hogy néhány százmillióval többet vagy kevesebbet ír a vagyonnyilatkozatába. „Ha most beírok 300 millióval többet, mi van akkor? Semmi.”

Március 15-höz kapcsolódóan tízedik alkalommal adták át a megye díszpolgári címét, amelynek idei kitüntetettje Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese, országgyűlési képviselő. Életútját Böjte Csaba OFM, ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója méltatta a díjátadón. Farkas Sándor a díjjal járó anyagi elismerés egyik felét a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak adományozta, a másikat pedig a hagyományos fábiánsebestyéni juniális megszervezésére fordítja.

A díszpolgári cím után járó pénzzel könnyen elszámolt, vagyonával, cégeivel már nem ment ilyen könnyen.

2016-ban ő kapta a legtöbb állami és uniós támogatást. A résztulajdonában lévő cég már régóta jól teljesít: 2012 és 2017 között összesen több mint 2,5 milliárdos mezőgazdasági támogatásban részesült, írta a Direkt36.

A Csongrád megyei hármas választókerület fideszes képviselője viszont ebből csak 925,5 milliót tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában. Az 1,5 milliárdos különbséget azzal magyarázta, hogy minden évben csak az arra az évre megítélt támogatásból már megkapott pénzeket vallotta be, a későbbi kifizetéseket nem. A portál felvetette neki, hogy a támogatás egy része így sehol sem jelenik meg a vagyonnyilatkozataiban, mire így reagált:

„Ha most beírok 300 millióval többet, mi van akkor? Semmi.”

Nemcsak a pénz, hanem néhány cég is kimaradt a dokumentumból, a csodálatos helyesírással bejegyzett Fábiáni Lovas-túrizmus Kft. Farkas szerint

“tévedésből maradhatott ki”,

a Szentesi Árpád Nagybani Piac Kft.-ről pedig azt mondta,

„én komolyan mondom, hogy az életemet tettem volna rá, hogy nekem ott nincs részem”.

(fotó: Farkas Sándor facebook oldala)

Bottyán Róbert

Főszerkesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük