📷 Nem volt nagy piac az első Hollósy Kornélia utcai napon

[share_box]

A közlekedés rendben zajlott, ugyanakkor kevés vásárló akadt az első olyan napon, amikor az ideiglenes helyszínen nyitott ki a piac Makón.

Ismert: a mai naptól kezdődően átmenetileg a Hollósy Kornélia utcai parkolóban lesz a piac Makón. Az üzlettulajdonosok faházat kaptak, kedvezményként nem kell bérleti díjat fizetniük, a közmű költségeket pedig az önkormányzat állja. Aki a betonasztalon árul, annak kevesebb bérleti díja lesz. A kivitelező ígérete szerint május 31-én átadják a felújított piacot, az árusok pedig visszaköltözhetnek a Deák Ferenc utcára.

Addig is átmenetileg ezen a helyen lehet árusítani. Mi 10 óra után mentünk ki szétnézni. Az autók rendezetten álltak, kerékpártároló is volt elég, az eladók megtalálták a számukra legszimpatikusabb helyet. Néhányukkal beszéltünk, szerintük a kora reggeli órákban sem voltak sokkan többen, de nincs baj az új helyszínnel. A faházban árusítók közül néhányan még ,,csökkentett módban” működnek: van ahol még nem tudtak ételt adni, csak üdítőt, máshol kábeleket, eszközöket rögzítettek.

Bottyán Róbert

Főszerkesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük