Czeglédy betámadta a sikeres szombathelyi összefogást

[share_box]

Míg Szombathely az elmúlt hetekben az ellenzéki összefogás országos zsinórmértékévé vált és az összezárás eredményeként közös erővel sikeresen átvették a hatalmat a korrupt Fidesztől a dunántúli városban, sőt még egy közös polgármesterjelöltben is sikerült megállapodniuk, addig Czeglédy Csaba már el is kezdte megfúrni Szombathely ellenzéki egységét. A börtönből – az ellenzéki összefogással szinte egy időben – kiengedett baloldali politikus friss Facebook-bejegyzésében már meg is kezdte „áldásos” működését: nímandnak nevezve az LMP-seket és szalonnácinak titulálva a Jobbik helyi politikusát, Balassa Pétert.

Czeglédy kvázi még azt is felrója a Haladás egykori csapatkapitányából jobbikos politikussá vált Balassának, hogy “megvan a magához való esze”. Furcsán hangzik egy nemrég még vezetőszáron mutatkozó politikustól egy olyan „vád”, amiben Balassa egyik „főbűnének” tényállása az, hogy az „összefocizott pénzét nem költötte el, vállalkozásai lettek, lakásokat vett, azokat adja bérbe”. Egyébként azt, hogy a frissen szabadult politikus nézetei felett eljárt az idő, illetve, hogy totális öngólt rúgott a posztjával az is jól mutatja, hogy az eddigi kommentek többsége cáfolja Czeglédy „savanyú a szőlő” álláspontját és a Jobbikkal történő összefogás mellett érvel.

Czeglédy Csaba reagált a Zsúrpubi cikkékre, és arra a kérésükre, hogy kommentálja saját Facebook-bejegyzését, az alábbi választ írta:

,,Próbálok rövid lenni, és persze köszönöm a lehetőséget: Szombathely egy konzervatív, büszke katolikus város, nagyon erősen van jelen az itt élők többségében az antikommunizmus, kézzelfoghatóan jelen van az antiszemitizmus, a romaellenesség. A korábbi közvélemény-kutatási adatok alapján a Jobbik szavazók jelentős részének másodlagos pártpreferenciája a Fidesz, és a baloldali pártok náluk a legelutasítottabbak. Soha nem szavaznának balos jelöltre. Tartok tőle, hogy amennyiben a Jobbik nem indul el önállóan Szombathelyen, akkor nőni fog a Fidesz és a baloldal szavazatszáma közötti különbség. Nagyon alacsony helyben az átszavazási hajlandóság. És ami még soha nem lett megmérve: mit fognak szólni a balodali szavazók helyben a Jobbikkal való szövetkezéssel. Mert ez is okozhat jelentős szavazatveszteséget. Tehát két okból írtam: a saját elvi meggyőződésem (nem hiszek a Jobbik megváltozásában), és annak féltése, amit az elmúlt 20 évben Szombathelyen a baloldalon megteremtettünk. Talán van valami közöm hozzá..”

(zsurpubi.hu nyomán)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük